Biotylek – dwumiesięczna kuracja dla włosów!

2020-08-25

Do aptek w całej Polsce trafiło właśnie nowe, większe opakowanie naszego produktu Biotylek 5mg. Od teraz nasz specjalistyczny lek na problemy z wypadaniem włosów wynikające z niedoboru biotyny, który polecany jest szczególnie kobietom po 45. roku życia, kupić można w opakowaniu zawierającym aż 60 tabletek, które wystarczy na dwu miesięczną kurację.

Odpowiadając na potrzeby tysięcy kobiet, niezadowolonych z wyglądu i kondycji swoich włosów, Hasco-Lek wprowadziło na rynek dwa nowe produkty - Biotylek i Biotylek Max. Leki trafiły do sprzedaży w kwietniu, a ich reklamę od czerwca możecie oglądać w największych stacjach telewizyjnych.

Produkty Biotylek leczą niedobór biotyny, przez co hamują wypadanie włosów, a także poprawiają ich wygląd i kondycję. Włosy stają się mocniejsze, sprężyste i błyszczące. Ponadto poprawiają stan cebulek włosów i wzmacniają ich strukturę1. Wystarczy jedna tabletka dziennie, a pierwsze efekty zobaczyć można już po 4 tygodniach stosowania!2 Warunkiem jest tu jednak regularność w przyjmowaniu leku. Dlatego właśnie do sprzedaży trafiły większe opakowania, w których jednorazowo znajdziemy aż 60 tabletek.

BIOTYLEK, 5 mg, tabletki. Skład: Każdy tabletka zawiera 5 mg biotyny (Biotinum). BIOTYLEK MAX, 10 mg, tabletki. Skład: Każdy tabletka zawiera 10 mg biotyny (Biotinum). Postać farmaceutyczna: tabletka. Wskazania do stosowania: Leczenie niedoborów biotyny z takimi objawami jak m.in. wypadanie włosów, zaburzenia wzrostu paznokci i włosów oraz ich nadmierna łamliwość, stany zapalne skóry zlokalizowane wokół oczu, nosa, ust, krocza, oraz zapobieganie następstwom niedoborów, po wykluczeniu przez lekarza innych przyczyn. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie. Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Paul-Samojedny M. Wpływ biotyny na wygląd skóry i jej przydatków. Aesthetica: 40-45

2. Charakterystyka Produktu Leczniczego Biotylek Max.