Integracja połączona z ochroną środowiska. Grupa Hasco zasadziła drzewa w polskich lasach

2022-11-25

17 września 2022 roku pracownicy Grupy Hasco wzięli udział w największej rowerowej integracji FRRuuu i objechali Wrocław dookoła. Misją wydarzenia jest nie tylko promowanie dobrego samopoczucia pracowników, ich integracja, ale także troska o środowisko, czego potwierdzeniem jest posadzenie w lasach tylu drzew, ilu uczestników rajdu, a dzięki Grupie Hasco udało się ich zasadzić w tym roku ponad 30.

Firmowy Rajd Rowerowy postanowił wpleść ekologię w swoje wydarzenie i połączył siły z Posadzimy.pl, czego efektem jest obdarowanie uczestników wydarzenia wyjątkowymi upominkami w postaci posadzonych drzewek. Jak wynika z przeprowadzonych przez FRRuuu badań, prawie 60% ankietowanych wśród wszystkich gadżetów znajdujących się w pakiecie startowym rajdu, na pierwszym miejscu stawia właśnie możliwość posadzenia własnego drzewka.

Dzięki uczestnikom tegorocznej edycji rajdu, firma FRRuuu posadziła łącznie 2000 drzewek, z czego ponad 30 pochodzi od pracowników Grupy Hasco!  Nasz udział w rajdzie pozwoli powiększyć powierzchnię lasów o ponad 35m2 , wyprodukować tlen dla 21 osób i zwrócić ponad 1800 kilogramów papieru.

Wśród posadzonych dzięki naszym pracowników drzew, znaleźć można sosny, dęby, brzozy, jarzębie, graby oraz buki, które zasilą lasy w 3 lokalizacjach w Polsce: w Kamiennej Górze, Chojnicach oraz Ogrodzieńcu.

Dzięki zabawie i integracji na świeżym powietrzu, udało nam się zrealizować ważny cel, którego potwierdzeniem jest uzyskanie od organizatorów certyfikatu. Więcej na temat całej akcji można przeczytać tutaj: posadzimy.pl.