MEL – nowa kampania reklamowa

2020-12-04

W listopadzie ruszyła nowa kampania reklamowa marki Mel. Spot, mający formę manifestu - „Masz prawo żyć bez bólu!” emitowany jest w dużych stacjach telewizyjnych oraz stacjach tematycznych.

Telewizyjna kampania reklamowa marki Mel jest skierowana do osób po 50 roku życia, którym bóle kręgosłupa, mięśni i stawów utrudniają realizację zarówno życiowych pasji, jak i codziennych aktywności. Spot jest swego rodzaju manifestem, który głosi „Masz prawo żyć bez bólu”. Aby szybko uporać się z bólem, zachować sprawność i nie rezygnować z aktywności, warto mieć przy sobie Mel.

Mel to lek, który likwiduje stan zapalny i zwalcza ból na dłużej1, a przy tym nie obciąża żołądka2. Produkt zawiera meloksykam – substancję przeciwbólową, która działa dłużej niż inne dostępne na rynku leki przeciwbólowe. Dzięki temu, aby zlikwidować ból, wystarczy zaledwie 1 tabletka na dobę. Dodatkowym atutem leku Mel jest jego łatwa do zażycia w każdych warunkach postać – tabletka ODT, która szybko rozpuszcza się na języku i nie wymaga popijania.

Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj

MEL, 7,5 mg, tabletki ulegające rozpadowi w jamie ustnej. Skład: 1 tabletka zawiera 7,5 mg meloksykamu (Meloxicamum). Postać farmaceutyczna: tabletka ulegająca rozpadowi w jamie ustnej. Wskazania do stosowania: Lek przeciwzapalny i przeciwbólowy stosowany w bólach kostno-stawowych i mięśniowych w przebiegu chorób reumatoidalnych i zwyrodnieniowych stawów. Stosowany: w krótkotrwałym leczeniu zaostrzeń objawów chorób reumatoidalnych, takich jak: reumatoidalne zapalenie stawów, młodzieńcze reumatoidalne zapalenie stawów oraz zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa. Przeciwwskazania: Stosowanie produktu leczniczego jest przeciwwskazane w następujących przypadkach: nadwrażliwości na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą lub na substancje o podobnym działaniu np. niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ), kwas acetylosalicylowy; meloksykamu nie należy stosować u pacjentów z objawami astmy, polipami nosa, obrzękiem naczynioruchowym i pokrzywką, stwierdzanymi w następstwie podawania kwasu acetylosalicylowego lub innych leków z grupy NLPZ; w trzecim trymestrze ciąży i w okresie karmienia piersią; u dzieci i młodzież poniżej 15 lat; krwawienia z przewodu pokarmowego lub perforacji przewodu pokarmowego w wywiadzie, powiązanych przyczynowo z uprzednim leczeniem NLPZ; czynnej lub nawracającej choroby wrzodowej żołądka i (lub) dwunastnicy i krwawienia w wywiadzie (dwa lub więcej oddzielnych epizodów potwierdzonego powstawania owrzodzeń lub krwawienia); ciężkiego zaburzenia czynności wątroby; ciężkiej niewydolności nerek u pacjentów niedializowanych; krwawienia z przewodu pokarmowego, krwawienia w obrębie mózgu lub inne zaburzenia przebiegające z występowaniem krwawień w wywiadzie; ciężkiej niewydolności serca. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Meloksykam działa do 24h, dłużej niż inne substancje przeciwbólowe dostępne bez recepty.

2. Mel dostępny jest w postaci tabletki ulegającej rozpadowi w jamie ustnej, dzięki czemu nie obciąża żołądka.