3000 uczestników podczas Biegu Rodzinnego NaturKaps Mila Olimpijska

2011-09-14

W ramach 29. Hasco-Lek Wrocław Maratonu, w niedzielę 11 września 2011 roku odbył się Bieg Rodzinny NaturKaps Mila Olimpijska. Do udziału na dystansie 1609 m zgłosiła się rekordowa liczba 3 000 osób.

W Biegu Rodzinnym ważny jest sam udział, brak rywalizacji i klasyfikacji. Po raz kolejny w imprezie wzięły udział całe rodziny (nawet wielopokoleniowe!), rodzice z dziećmi w wózkach oraz czworonogi. Wszyscy, którzy ukończyli bieg, byli zwycięzcami. W loterii została rozlosowana nagroda główna – skuter oraz wiele innych cennych upominków: netbook, krokomierze, odtwarzacze mp4, rower oraz koszulki maratońskie.

Mila Olimpijska organizowana jest, już po raz trzeci, pod patronatem preparatów z serii NaturKaps – suplementów diety firmy PPF Hasco-Lek S.A., cechujących się dużą zawartością wyciągu z roślin naturalnych. Seria preparatów wspomaga utrzymać piękno i zdrowie włosów, skóry oraz paznokci. Produkty te weszły w skład zestawów upominkowych ufundowanych przez Hasco-Lek, którymi tytularny sponsor obdarował wszystkich uczestników. W pakietach znalazły się także maty do siedzenia dla dorosłych oraz urocze pluszowe misie dla najmłodszych.

Organizacja Biegu Rodzinnego NaturKaps Mila Olimpijska miała na celu propagowanie aktywnego spędzania wolnego czasu z rodziną oraz budowania nawyku sportowego stanu ducha wśród najmłodszych. Po biegu organizatorzy zaprosili uczestników oraz wszystkich, którzy w niedzielę przyszli dopingować uczestników 29. Hasco-Lek Wrocław Maratonu, do Cyrkowego Miasteczka, pełnego niesamowitych atrakcji, w tym m.in.: zabawz z klaunami, żonglerami oraz szczudlarzami, malowanie buziek. Ponadto każdy miał okazję do sprawdzenia swoich akrobatycznych umiejętności.