Agnieszka Han na podium rankingu Wpływowych Kobiet Dolnego Śląska

2020-11-20

Wiceprezes Zarządu PPF Hasco-Lek S.A. i Prezes Fundacji Hasco-Lek, Agnieszka Han zajęła drugie miejsce w plebiscycie Wpływowych Kobiet Dolnego Śląska, organizowanym przez Gazetę Wrocławską i grupę Polska Press. Sylwetki dziesięciu wpływowych przedstawicielek naszego regionu, wybranych głosami czytelników, przedstawione zostaną w wyjątkowej książce „100 wpływowych kobiet”.

Lista stu Wpływowych Kobiet Dolnego Śląska ukazała się pod koniec października. W rankingu znalazły się przedstawicielki regionu, które odnoszą znaczące sukcesy w biznesie, nauce i sporcie, działaczki społeczne i polityczne, a także przedstawicielki samorządów. O nominacjach zdecydowało Kolegium „Gazety Wrocławskiej”.

Celem plebiscytu był wybór 10 najbardziej wpływowych pań Dolnego Śląska, których działalność i dokonania zaprezentowane zostaną w wyjątkowej książce „100 wpływowych kobiet”, uwzględniającej laureatki z całej Polski. O ostatecznym wyniku dolnośląskiego rankingu zadecydowali czytelnicy „Gazety Wrocławskiej”. Agnieszka Han uplasowała się na drugim miejscu, zdobywając 1316 głosów. Na podium znalazły się także Prorektor ds. strategii i rozwoju Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu – prof. Marzena Dominiak i Prezydent Świdnicy – Beata Moskal-Słaniewska.