Biotylek – na problemy z wypadaniem włosów, polecany szczególnie kobietom powyżej 45 roku życia! [1]

2020-04-20

W wyniku stresu, złej diety czy problemów z gospodarką hormonalną wiele Polek cierpi z powodu nadmiernego wypadania włosów i ich przerzedzania, co obniża ich poczucie atrakcyjności i pewności siebie. PPF Hasco-Lek S.A., odpowiadając na potrzeby tysięcy kobiet, szczególnie tych po 45 roku życia1, niezadowolonych z wyglądu i kondycji swoich włosów, wprowadziło na rynek dwa nowe produkty - Biotylek i Biotylek Max, który zawiera najwyższą na rynku dawkę biotyny dostępną bez recepty2.

Biotylek i Biotylek Max to specjalistyczne leki, które uzupełniając niedobory biotyny, powstrzymują wypadanie włosów, a także poprawiają ich wygląd i kondycję. Włosy stają się mocniejsze, sprężyste i błyszczące. Ponadto, leki Biotylek stymulują porost nowych włosów, wzmacniając przy tym ich cebulki3.

Efekty stosowania leków Biotylek zobaczycie już po 4 tygodniach. Co ważne, produkty wyróżnia także wygodne dawkowanie - tylko jedna niewielka tabletka dziennie4.

Zoabcz Biotylek Zobacz Biotylek Max

BIOTYLEK, 5 mg, tabletki. Skład: Każdy tabletka zawiera 5 mg biotyny (Biotinum). BIOTYLEK MAX, 10 mg, tabletki. Skład: Każdy tabletka zawiera 10 mg biotyny (Biotinum). Postać farmaceutyczna: tabletka. Wskazania do stosowania: Leczenie niedoborów biotyny z takimi objawami jak m.in. wypadanie włosów, zaburzenia wzrostu paznokci i włosów oraz ich nadmierna łamliwość, stany zapalne skóry zlokalizowane wokół oczu, nosa, ust, krocza, oraz zapobieganie następstwom niedoborów, po wykluczeniu przez lekarza innych przyczyn. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie. Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Średni wiek wystąpienia menopauzy u kobiet w Polsce wynosi 50 lat, najczęściej między 45 a 55 rokiem życia. Źródło. Mroczek B. i in., Jakość życia kobiet w okresie menopauzy, Family Medicine and Primary Care Review 2014; 16,2: 136-137.

2. 10 mg to najwyższa dostępna w Polsce dawka biotyny wśród leków bez recepty wg. danych IQVIA Pharmascope 01.202

3. M. Paul-Samojedny: Wpływ biotyny na wygląd skóry i jej przydatków. Aesthetica, s.40-45.

4. Charakterystyka produktu leczniczego Biotylek