FORTIVEN ACTIV GEL już w sprzedaży

2017-02-20

W sprzedaży dostępny jest już nowy produkt z oferty Hasco-Lek – FORTIVEN ACTIV GEL. Jest to jedyny na rynku żel z tak wysoką zawartością heparyny – aż 2400 jednostek

Główny składnik żelu - Heparyna ma działanie przeciwzakrzepowe, przeciwzapalne i  przeciwobrzękowe. Fortiven wskazany jest w miejscowym leczeniu chorób żył powierzchniowych, obrzęków, stłuczeń, krwiaków podskórnych. Produkt skierowany jest do kobiet w wieku 20-40 lat, które chcą leczyć objawy przewlekłej niewydolności żylnej. Przynosi ulgę nogom spuchniętym, zmęczonym i obrzękniętym. Fortiven możemy również polecać osobom aktywnym, uprawiającym sport, narażonym na urazy czy kontuzje związane z powstawaniem krwiaków.

„Obserwacje danych epidemiologicznych wskazujących, że mamy do czynienia ze starzejącym się społeczeństwem, były  impulsem do poszerzenia oferty produktów z heparyną. Dane wskazują, że w Europie problem żylaków u osób w wieku 20 lat dotyczy 20% populacji,  w wieku 30 lat - 30 %, u 40-50 latków 40%-50%, natomiast  powyżej 70 roku życia, aż 70% osób starszych ma problemy z żyłami. W Polsce problem dotyczy 10 mln osób w tym aż 7,5 mln kobiet. Oznacza to, że pacjenci coraz bardziej potrzebują skutecznych produktów zawierających najwyższą dawkę  heparyny w formie żelu do stosowania na skórę.” – mówi rzecznik prasowy PPF Hasco-Lek S.A. Magdalena Karcz.

Postać żelu jest preferowana przez pacjentów. Dodatkowym atutem produktu jest zawartość wody, która parując po rozsmarowaniu wywołuje uczucie chłodzenia. Poza tym, skóra po aplikacji nie „świeci się” i nie jest lepka.