Gumisie wspierają przedszkolaki

2013-02-01

Sympatyczne Juvitowe gumisie na dobre zagościły w przedszkolu nr 58 przy ul. Strzegomskiej we Wrocławiu. Wszystkie dzieciaki - aż 309 maluchów - otrzymały od PPF Hasco-Lek S.A. różnokolorowe koszulki z logo produktów Juvit Gumisie!

- Wrocławska placówka znalazła się wśród przedszkoli, które systematycznie od 2006 roku i do tego bardzo aktywnie edukują dzieci w dziedzinie zdrowia. Taka filozofia jest również podstawą naszych działań, stąd pomysł by wesprzeć wysiłki najmłodszych - mówi Marzena Siemińska, dyrektor handlowy PPF Hasco-Lek S.A. – Nieprzypadkowo na koszulkach znalazło się logo Juvit Gumisie. Nasze smaczne żelki wspierają rodziców w dbaniu o prawidłowy rozwój maluchów. Nie ukrywam, że aktywne i zdrowo rozwijające się dzieciaki są naszymi najsympatyczniejszymi ambasadorami.

To nie pierwsza akcja prozdrowotna, którą wspiera marka Juvit Gumisie. Sponsorowała ona także ubiegłoroczne treningi przygotowujące najmłodszych do 30. Hasco-Lek Wrocław Maratonu. W weekendowych zajęciach wzięła udział ponad setka małych maratończyków!