Hasco-Lek firmą Fair Play

2011-12-08

Kapituła XIV edycji programu „Przedsiębiorstwo Fair Play” nagrodziła, podczas uroczystej gali, która odbyła się w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie, firmy wykazujące uczciwość i wierność zasadom fair play w biznesie.

Wśród 15 nagrodzonych statuetką „Przedsiębiorstwo Fair Play” 2011 (nagrodą główną konkursu), znalazło się Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A.. Nagroda przyznana została „za szeroką działalność społeczną i propagowanie zdrowego trybu życia”. Kapituła doceniła zaangażowanie przedsiębiorstwa w sponsoring Hasco-Lek Wrocław Maratonu, współorganizację Biegu Rodzinnego oraz za liczne akcje edukacyjne: projekt Cud Malina Radzi, którego zadaniem jest przybliżyć młodym mamom zjawisko gorączki u swoich pociech wraz z wideoporadnikiem „Jak radzić sobie z gorączką. 4 proste kroki.” oraz serwis edukacyjny „Kalendarz Maluszka” wspierający śledzenie rozwoju dzieci.

Dodatkowo, przedsiębiorstwo znalazło się w gronie 37 firm, które nieprzerwanie, od dziewięciu lat, brały udział w programie i uzyskały certyfikat „Przedsiębiorstwo Fair Play”. Za swoje zaangażowanie oraz wspieranie zasad fair play, Platynowy Laur „Przedsiębiorstwo Fair Play” 2011 odebrał, w imieniu firmy, Prezes PPF Hasco-Lek S.A. – Stanisław Han.

Więcej o programie oraz nagrodzonych: http://przedsiebiorstwo.fairplay.pl/