Hasco-Lek jednym ze współwłaścicieli Śląska Wrocław

2014-01-15

PPF Hasco-Lek S.A. jest jednym z trzech nowych współwłaścicieli piłkarskiego Śląska Wrocław. Firma kupiła pakiet 16,88 proc. akcji sportowej spółki.

- Hasco-Lek odpowiedział na ofertę miasta, składając w grudniu ubiegłego roku swoją ofertę. Jako firma jesteśmy obecni na rynku od 30 lat, jesteśmy mocno związani z Dolnym Śląskiem i Wrocławiem, i nie ukrywam, że sport zawsze był dla mnie bardzo ważny. W latach 2006-2010 moja firma sponsorowała indywidualnego mistrza świata w żużlu Jasona Crumpa, który wówczas jeździł w barwach Atlasu. Przez cztery lata - od 2009 do 2012 roku – Hasco-Lek był również sponsorem tytularnym Wrocław Maratonu – powiedział Prezes Zarządu PPF Hasco-Lek S.A. Stanisław Han. - Zdecydowałem o zainwestowaniu w Śląsk Wrocław ponieważ uważam, że miasto zasługuje na drużynę z prawdziwego zdarzenia. Sami nie bylibyśmy w stanie pomóc drużynie, ale trzech mocnych partnerów gwarantuje właściwy rozwój klubu. Jestem pewien, że będziemy wspólnie działać dla dobra Śląska Wrocław.