Hasco-Lek kolejny raz zostało wyróżnione tytułem i certyfikatem „Przedsiębiorstwo Fair Play”

2019-11-25

Zaufanie milionów klientów, wartości etyczne, dobre praktyki stosowane w przedsiębiorstwie, a także społeczne zaangażowanie Przedsiębiorstwa Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A. po raz 17-sty zostały docenione i wyróżnione statuetką „Przedsiębiorstwo Fair Play”. Podczas uroczystej Gali, która zorganizowana została w warszawskim Centrum EXPO XXI, nagrodę główną w imieniu Zarządu odebrała Dyrektor Marketingu Beata Korab-Białobrzeska.

Program „Przedsiębiorstwo Fair Play” realizowany jest przez Fundację Instytut Badań nad Demokracją od ponad 20 lat. Wszystkie uczestniczące w procesie certyfikacji podmioty, przechodzą zewnętrzne audyty. Program docenia i promuje firmy, które w swojej działalności kierują się etyką w biznesie, wprowadzają zmiany w wewnętrznej organizacji pracy, kształtują pozytywne relacje z interesariuszami, a także dbają o środowisko naturalne. Hasco-Lek nieprzerwanie od 17-stu edycji wyróżniane jest Nagrodą Główną - Statuetkę „Przedsiębiorstwo Fair Play”. W tegorocznej edycji w sposób szczególny podkreślony został wkład firmy w realizację działań odpowiedzialnych społecznie oraz prowadzony program wolontariatu pracowniczego, realizowany przy wsparciu Fundacji Hasco-Lek.

Pozytywna opinia zewnętrznych audytorów, którzy od lat z uznaniem przyglądają się i oceniają naszą codzienną działalność, są dla nas bardzo ważną recenzją. Podstawowa działalność PPF Hasco-Lek S.A. koncentruje się na produkcji leków, suplementów diety, kosmetyków i wyrobów medycznych, ale niemniej istotne są dla nas działania, jakie podejmujemy na rzecz społeczności lokalnej. Uważam, że miarą naszego sukcesu są również pozytywne, stale rozwijające się i trwałe relacje z interesariuszami. - podkreśla Agnieszka Han, Wiceprezes Zarządu Hasco-Lek.