HASCO-LEK LICYTUJE DOBROCZYNNIE

2007-01-16

Kwotą 20 tysięcy złotych prezes HASCO-LEK Stanisław Han wylicytował kask Adama Małysza podczas balu charytatywnego w dniu 13 stycznia 2007 r. Imprezę, która od pięciu lat spotyka się z ogromnym odzewem biznesmenów, polityków, artystów i naukowców zorganizowała żona prezydenta Wrocławia Anna Dutkiewicz.

Uczestnicy licytowali m.in. zbiór opowiadań Tadeusza Różewicza z autografem poety, medal zdobyty przez reżysera Sylwestra Chęcińskiego na festiwalu w Wenecji oraz podarowaną przez Andrzeja Wajdę czapkę generalską, którą Jan Englert nosi w jego ostatnim filmie "Post mortem. Opowieść katyńska".

Bal przyniósł rekordowy dochód 700 tys. zł. Zasili on konto Szpitala Dziecięcego im. Korczaka we Wrocławiu i zostanie przeznaczony na zakup karetki z pełnym wyposażeniem do przewożenia noworodków.

- Jako firma farmaceutyczna jesteśmy wyczuleni na potrzeby dzieci, zwłaszcza dotyczące sfery zdrowia. Cieszę się, że mogliśmy pomóc dzieciom, które los potraktował niezbyt łaskawie, gdyż już na starcie muszą walczyć o życie – mówi prezes Stanisław Han.