HASCO-LEK NA NAJWIĘKSZYCH TARGACH FARMACEUTYCZNYCH

2006-02-10

HASCO-LEK wzięło udział w targach CPhI, największej imprezie farmaceutycznej w Europie, która odbyła się w dniach 7-9 grudnia w Brukseli. Firma już drugi raz przygotowała stoisko, przy którym zapoznawała zainteresowanych zarówno z zasadami produkcji kontraktowej, jak i ofertą wyrobów gotowych. Nasi przedstawiciele przygotowali prezentację o HASCO-LEK jako firmie oferującej produkcję na zlecenie oraz przybliżyli specyfikę polskiego rynku farmaceutycznego.

Pokaz miał zainteresować przedstawicieli zagranicznych firm farmaceutycznych przeniesieniem produkcji do Polski ze szczególnym zwróceniem uwagi na HASCO-LEK Targi dały też możliwość zaobserwowania nowych trendów na rynku leków oraz nowinek technologicznych. CPhI było okazją do nawiązania nowych kontaktów i umocnienia dotychczasowych.

Targi cieszą się dużą popularnością, o czym świadczą dane dotyczące ubiegłorocznej frekwencji – 11 tysięcy odwiedzających i 8,5 tysiąca wystawców. Już dziś wiadomo, że przyszłoroczna impreza odbędzie się w stolicy Hiszpanii, Madrycie, i oczywiście nie zabraknie tam HASCO-LEK.