Hasco-Lek. Od 35 lat dbamy o Twoje zdrowie

2019-03-22

Z dumą informujemy, że Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek obchodzi jubileusz 35-lecia działalności. Firma założona przez Stanisława Hana debiutowała na polskim rynku 22 marca 1984 roku. Zaledwie kilka lat później jej produkty zaczęły pojawiać się na rynkach europejskich. Obecnie Hasco-Lek jest jedną z największych firm farmaceutycznych w Polsce. Statystycznie w każdym polskim domu znajduje się minimum jeden produkt z naszego bogatego portfolio.

Kiedy lata temu Stanisław Han wyprodukował pierwsze kosmetyki nie spodziewał się, że za ponad trzy dekady zarządzać będzie jedną z największych firm farmaceutycznych w Polsce. Spółka Hasco-Lek, która swoją działalność rozwinęła na Dolnym Śląsku, od 35 lat cieszy się zaufaniem konsumentów.

Z tej okazji Zarząd spółki pragnie wyrazić wdzięczność wobec wszystkich pracowników, współpracowników i kontrahentów firmy za wieloletnie wsparcie, zaangażowanie, a także zaufanie i partnerską współpracę.

Jednocześnie pragniemy podkreślić, iż jubileusz, który obchodzimy, to wspólny sukces wszystkich pracowników i współpracowników firmy Hasco-Lek. Nasza wieloletnia praca i rozwój sprawiły, że jesteśmy znanym i polecanym producentem leków. Pacjenci w całej Polsce zaufali takim markom jak IBUM, Hascovir, Ulgix, DIH, Mensil, Mel czy Juvit.

Hasco-Lek w swoim portfolio posiada 350 leków, suplementów diety, kosmetyków i wyrobów medycznych. Jako pierwsza w Polsce firma farmaceutyczna rozpoczęliśmy produkcję kapsułek żelatynowych miękkich metodą wytłaczania matrycowego. Dynamiczny rozwój rynku farmaceutycznego w Polsce składnia nas jednak do ciągłych zmian oraz dopasowywania strategii na przyszłość do warunków panujących w branży. W ciągu 35 lat firma wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych produktów, które przyczyniły się do poprawy jakości życia naszych konsumentów.

Zarząd Hasco-Lek od początku stawiał na dynamiczny rozwój oraz poszerzanie swoich struktur. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów w 2002 roku powstała Producencka Centrala Farmaceutyczna Procefar, która jest wyłącznym dystrybutorem produktów PPF Hasco-Lek S.A. na terenie całego kraju. Kolejnym krokiem w rozwoju było otwarcie w 2004 roku Centrum Badawczo-Rozwojowego Novasome, a następnie budowa zakładu produkcji form płynnych w podwrocławskich Siechnicach, który swoją działalność rozpoczął w 2008 roku. W myśl rozwijania idei dbania o zdrowie i komfort życia Polaków, jedną z najnowszych inwestycji Stanisława Hana było otwarcie szpitala rehabilitacyjno-ortopedycznego Vratislavia Medica. O działalność społeczną od 2006 roku dba Fundacja „HASCO-LEK”.