Hasco-Lek S.A. po raz 18-sty uhonorowane tytułem „Przedsiębiorstwo Fair Play”

2020-12-14

Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A. od lat zaspokaja potrzeby swoich Klientów, stawiając na rozwój, rzetelność, uczciwość, społeczną odpowiedzialność oraz otwartość na nowe rozwiązania. To tylko kilka z dominujących cech, dzięki którym firma zyskała zaufanie milionów Polaków. Po raz kolejny doceniła to także kapituła konkursu „Przedsiębiorstwo Fair Play”, nagradzając Hasco-Lek S.A. tytułem oraz certyfikatem.

Ogólnopolski program „Fair Play” działa przy Krajowej Izbie Gospodarczej – największej i niezależnej organizacji biznesu w Polsce. Realizowany jest przez Fundację Rozwoju Małych i Średnich Przedsiębiorstw już od 23 lat. Ideą programu jest wyróżnienie oraz promowanie Polskich firm, które przestrzegają zasad etycznej odpowiedzialności biznesu oraz realizują podjęte decyzje biznesowe  w sposób uczciwy, rzetelny i wiarygodny. Certyfikat Jakości Biznesu „Przedsiębiorstwo Fair Play” to najdłużej obecny na polskim rynku certyfikat z obszaru etyki biznesu.

Tytuł „Przedsiębiorstwo Fair Play” przyznawany jest w oparciu o bardzo szczegółową, dwuetapową weryfikację oraz audyt w siedzibie firmy. Nagroda trafia do firm, które swoją działalność opierają na najwyższych standardach w relacjach zarówno z kontrahentami, jak i pracownikami oraz interesariuszami. Istotnym kryterium jest również wrażliwość społeczna przedsiębiorstw, wyrażona poprzez pomoc charytatywną udzieloną instytucjom i osobom prywatnym.

Ze względu na przepisy wynikające z sytuacji epidemiologicznej, tegoroczna edycja konkursu Przedsiębiorstwa Fair Play odbyła się zdalnie. Wybuch pandemii wymusił na przedsiębiorcach dużo zmian - pomimo tego PPF Hasco-Lek S.A. udowodniło, że nawet w tak niestabilnych czasach warto przestrzegać standardów etyki biznesowej, być rzetelnym i uczciwym pracodawcą, promować wrażliwość społeczną, kulturę przedsiębiorczości oraz po prostu grać „fair”.