Hasco-Lek wsparł biegaczy w Grodzisku Wielkopolskim!

2018-06-18

Za nami wielkie, sportowe święto w Grodzisku Wielkopolskim! W sobotę 9 czerwca odbył się II Hasco-Lek Grodziski Mini Półmaraton "Słowaka", w niedzielę 10 czerwca w szranki półmaratonu stanęli dorośli zawodnicy. Pomimo ogromnego upału, wszyscy uczestnicy bawili się rewelacyjnie. Na miejscu nie zabrakło też ekipy Hasco-Lek!

Żar lejący się z nieba nie przeszkodził dzieciom i młodzieży w zmaganiach na trasie Mini Półmaratonu „Słowaka”, którego sponsorem tytularnym było PPF Hasco-Lek S.A. Linię mety przekroczyło kilkuset młodych sportowców, którzy z dumną odbierali medale i nagrody ufundowane przez sponsora – misie, plecaki i bidony marki Juvit.

Kolejnego dnia, krętymi ulicami miasta przebiegli dorośli. Do pokonania mieli dystans 21,097 km. Partnerem strategicznym tego prestiżowego półmaratonu, zaliczanego do Korony Półmaratonów Polskich, również była firma Hasco-Lek.  Ponad 3 tysiące dorosłych zawodników w zmaganiach wspierały marki IBUM i Fortiven Activ Gel. Najszybszy zawodnik – Kamil Makoś z Dolnego Śląska, przekroczył linię mety zlokalizowaną na grodziskim rynku z czasem 01:12:29. Zarówno on, jak i pozostali uczestnicy grodziskiego półmaratonu odebrali gratulacje i nagrody od Prezesa PPF Hasco-Lek S.A. Pana Stanisława Hana.

Podczas dwóch dni pełnych sportowych emocji biegaczy wspierali nie tylko niesamowici mieszkańcy Grodziska Wielkopolskiego, którzy wiernie kibicowali zawodnikom na całej trasie. Sportowców wspierali również Miś Juviś oraz Juvitozaur. Nasze maskotki cieszyły się zainteresowaniem nie tylko najmłodszych zawodników. Również dorośli chętnie odbierali gratulacje od pluszowych maskotek Juvitu i robili sobie z nimi pamiątkowe zdjęcia.

Na mecie półmaratonu zameldowała się też drużyna Hasco-Lek. Prawie wszyscy nasi zawodnicy pokonali tę trudną i wymagającą trasę w mniej niż 2 godziny! To nie lada wyczyn przy tak trudnych warunkach pogodowych!  Wszystkim uczestnikom obu dni półmaratonu serdecznie gratulujemy!