IBUM NA MEDAL

2007-11-15

Lek przeciwbólowy Ibum został 15 listopada 2007 roku nagrodzony Medalem Europejskim. Wyróżnienie przyznał Urząd Komitetu Integracji Europejskiej i Business Centre Club za najwyższą jakość preparatu.

Medal Europejski to niekomercyjne, ogólnopolskie przedsięwzięcie propagujące ideę integracji europejskiej w środowisku przedsiębiorców. Wyróżniane są produkty i usługi, które swoim standardem dorównują poziomowi europejskiemu. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się w Centrum Olimpijskim w Warszawie. Laureaci otrzymali nagrody z rąk przewodniczącego Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego, Dimitrisa Dimitriadisa.

Nominowany produkt musi spełniać wymagane prawem normy, mieć odpowiednie licencje i patenty. Istotna jest dynamika firmy oferującej usługę, zdobyte nagrody i certyfikaty. Komisja weryfikacyjna bierze także pod uwagę, czy firma korzysta ze szkoleń, seminariów na temat Unii Europejskiej, konsultacji, analiz prawnych i badań rynku. Celem przedsięwzięcia jest upublicznienie przykładów dobrej jakości i promocja metod jej osiągania.

Ibum to nowoczesny środek przeciwbólowy w innowacyjnej formie kapsułki. Zawiera ibuprofen, składnik o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym. Lek hamuje ból o słabym i umiarkowanym nasileniu. Skutecznie zwalcza bóle głowy, również migrenowe, bóle pourazowe, mięśni, zębów i nerwobóle. Pomaga także złagodzić dolegliwości miesiączkowe.