IBUM - PRZEBOJOWY LEK

2008-03-07

W dniu 7 marca ruszyła największa kampania reklamowa produktu Hasco-Leku. Tym razem firma stawia na lek Ibum, budując kolejną po Penigrze silną markę. Kampania swoim zasięgiem objęła czołowe stacje telewizyjne: TVP, TVN, Polsat oraz kanały tematyczne: TVN 24, TV 4, TVN 7 i TVN Style.

Powstały trzy wersje spotu: 30- i 15-sekundowa oraz 8-sekundowy billboard sponsorski, które doskonale oddają zalety preparatu. Każdy z nich uzupełnia znana melodia, w którą wpleciono nazwę leku. Hasło kampanii brzmi „Ibum – pokonaj ból szybko”. Reklamy są emitowane również w radiu RMF. Równolegle prowadzona jest intensywna promocja w prasie kobiecej, poradnikowej i telewizyjnej.

Jest to największa pod względem budżetu i zasięgu kampania preparatu Hasco-Leku. Jej celem jest zaprezentowanie Ibumu jako skutecznego środka przeciwbólowego w nowoczesnej formie kapsułki. Lek zawiera ibuprofen, składnik sprawdzony w zwalczaniu bólów głowy, również migrenowych, bólów pourazowych, mięśni, zębów i nerwobólów Pomaga także złagodzić dolegliwości miesiączkowe.