IBUM ZATOKI MAX - podwójnie naładowany

2018-11-23

Jesień to czas, kiedy nieustannie mijamy zakatarzonych ludzi. To okres, kiedy ból i niedrożność zatok towarzyszące katarowi, utrudniają nam normalne funkcjonowanie. To także pora, aby podpowiedzieć, jak radzić sobie z tym problemem. Dlatego w połowie listopada ruszyła nowa kampania reklamowa Ibum Zatoki Max.

Ibum Zatoki Max to lek wyjątkowy – „podwójnie naładowany” - jako jedyny na polskim rynku posiada dwie substancje w podwójnej dawce. Udrożnia zatoki i zwalcza stan zapalny. Ten ostatni wywołuje ból, przez wiele osób opisywany jako rozpierający, silny i pulsujący. Jest bólem uciążliwym, nasilającym się przy pochylaniu głowy i sprawiającym, że chce się zniknąć. I właśnie znikanie jest motywem przewodnim najnowszej reklamy Ibum Zatoki Max.

Ibum Zatoki Max jest pierwszym w Polsce lekiem na ból i niedrożność zatok z podwójną dawką substancji czynnych. Ibuprofen zwalcza stan zapalny, czyli źródło problemu z zatokami, ale także ból głowy wywołany uciskiem w okolicach zatok. Pseudoefedryna, będąca drugim składnikiem, przywraca drożność zatok i zmniejsza obrzęk błony śluzowej nosa, dzięki czemu ułatwia oddychanie.

Ibum Zatoki Max działa już po 15 minutach, przynosi ulgę aż do 6 godzin i działa dwutorowo – zwalcza stan zapalny oraz udrożnia nos i zatoki.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

Ibum Zatoki Max, 400 mg + 60 mg, tabletki powlekane. Skład: 1 tabletka zawiera 400 mg ibuprofenu (Ibuprofenum) + 60 mg pseudoefedryny chlorowodorku (Pseudoephedrini hydrochloridum). Postać farmaceutyczna: tabletka powlekana. Wskazania do stosowania: Stosować doraźnie w celu złagodzenia objawów niedrożności nosa i zatok obocznych nosa z towarzyszącym bólem głowy, bólów związanych z niedrożnością zatok oraz gorączką w przebiegu grypy lub przeziębienia. Przeciwwskazania: Produkt leczniczy jest przeciwwskazany u pacjentów: z nadwrażliwością na ibuprofen lub pseudoefedrynę lub na którąkolwiek substancję pomocniczą; u których po przyjęciu kwasu acetylosalicylowego lub innych niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ) występowały w wywiadzie objawy alergii w postaci nieżytu nosa, pokrzywki lub astmy oskrzelowej; z czynną lub stwierdzoną w wywiadzie chorobą wrzodową żołądka i (lub) dwunastnicy, perforacją lub krwawieniem, również tymi występującymi po zastosowaniu NLPZ; ze skazą krwotoczną; z ciężką niewydolnością wątroby, ciężką niewydolnością nerek lub ciężką niewydolnością serca (klasa IV wg NYHA); w ciąży; w okresie karmienia piersią; z ciężkimi zaburzeniami układu sercowo-naczyniowego, tachykardią, nadciśnieniem tętniczym, dławicą piersiową; u których wystąpiło zatrzymanie moczu; z nadczynnością tarczycy; z jaskrą z wąskim kątem; z krwotocznym udarem mózgu w wywiadzie lub występowaniem czynników ryzyka, które mogą zwiększać ryzyko krwotocznego udaru mózgu, na przykład w wyniku przyjmowania leków zwężających naczynia krwionośne lub innych leków zmniejszających przekrwienie, stosowanych doustnie lub donosowo. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.