IBUM Zawiesina z kolejną nagrodą!

2018-10-12

IBUM Zawiesina otrzymała Złote Godło Konsumenckiego Lidera Jakości 2018, zajmując pierwsze miejsce w kategorii “środki przeciwbólowe dla dzieci”.

To trzecie już wyróżnienie (poprzednio w 2017 i 2015 r.) dla IBUM Zawiesiny w plebiscycie organizowanym przez magazyn Strefa Gospodarki, co potwierdza renomę marki IBUM Zawiesina jako uznanego leku na ból i gorączkę u dziecka. To także dowód na to, że marka z roku na rok zyskuje kolejnych lojalnych konsumentów.

KONSUMENCKI LIDER JAKOŚCI to ogólnopolski, promocyjny program konsumencki, realizowany przez Redakcję Strefy Gospodarki ogólnopolskiego, niezależnego dodatku dystrybuowanego wraz Dziennikiem Gazetą Prawną. Jego celem jest wyłonienie, na podstawie zrealizowanych badań konsumenckich, najlepszych jakościowo, marek i produktów dostępnych na polskim rynku oraz ich promocja prasowa.

IBUM Zawiesina to lek przeznaczony dla dzieci, który można stosować już od 3 miesiąca życia. Działa przeciwbólowo, przeciwgorączkowo i przeciwzapalnie. Występuje w trzech smakach lubianych przez maluchy – truskawkowym, malinowym i bananowym. Nie zawiera cukru, alkoholu i barwników. Więcej informacji znajdziesz tutaj: ibum.pl

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

IBUM FORTE, 200 mg/5 ml, zawiesina doustna. Skład: 5 ml zawiesiny zawiera: Ibuprofen (Ibuprofenum) 200 mg. Postać farmaceutyczna: Zawiesina doustna o smaku malinowym, bananowym i truskawkowym. Wskazania do stosowania: Stany gorączkowe różnego pochodzenia, między innymi w przebiegu grypy, przeziębienia lub innych chorób zakaźnych, a także w przebiegu odczynu poszczepiennego. Bóle różnego pochodzenia o nasileniu słabym do umiarkowanego, takie jak: bóle głowy, gardła i mięśni (np. w przebiegu zakażeń wirusowych), bóle zębów, bóle po zabiegach stomatologicznych, bóle na skutek ząbkowania, bóle stawów i kości, na skutek urazów narządu ruchu (np. skręcenia), bóle na skutek urazów tkanek miękkich, bóle pooperacyjne, bóle uszu występujące w stanach zapalnych ucha środkowego. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na ibuprofen lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Nie stosować u osób, u których w trakcie leczenia kwasem acetylosalicylowym lub innymi niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi (NLPZ) występowały w przeszłości jakiekolwiek objawy alergii w postaci zapalenia błony śluzowej nosa, pokrzywki, skurczu oskrzeli lub astmy. Choroba wrzodowa żołądka i (lub) dwunastnicy czynna lub nawracająca w wywiadzie, perforacja lub krwawienie, również występujące po zastosowaniu NLPZ. Ciężka niewydolność wątroby, ciężka niewydolność nerek lub ciężka niewydolność serca. Nie stosować ibuprofenu jednocześnie z innymi niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi, w tym inhibitorami COX-2 (zwiększone ryzyko wystąpienia działań niepożądanych). III trymestr ciąży. Naczyniowo-mózgowe lub inne czynne krwawienie. Zaburzenia krzepnięcia (ibuprofen może wydłużać czas krwawienia), skaza krwotoczna. Zaburzenia wytwarzania krwi o nieustalonym pochodzeniu, takie jak małopłytkowość. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.