Jedyny taki lek! Polki wyróżniły produkt Hasco-Lek

2020-03-06

Miesięcznik „Świat Kobiety” od 13 lat wspiera polskie konsumentki w dokonywaniu świadomego wyboru podczas codziennych zakupów m.in. organizując plebiscyt na superprodukty roku. W gronie tegorocznych laureatów wyróżniony został IBUM Supermax produkowany przez PPF Hasco-Lek S.A.

Zestawienie nagrodzonych marek magazynu „Świat Kobiety” pomaga w wyborze tych produktów, które spełniają oczekiwania konsumentek z całej Polski, a jednocześnie są dowodem uznania i wysokiej jakości. W tegorocznej edycji konkursu ocenianych było ponad 450  marek. W każdej z 13 kategorii zwyciężał tylko 1 produkt.  Wśród produktów, które w 2019 roku cieszyły się zaufaniem czytelniczek Świata Kobiety, znalazł się lek przeciwbólowy IBUM Supermax, produkowany przez Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A.

IBUM Supermax wprowadzony został na rynek w 2019 roku. Wśród środków przeciwbólowych i przeciwzapalnych, dostępnych bez recepty, jest jedynym tak silnym lekiem. Zawiera 600 mg ibuprofenu, czyli trzykrotnie więcej niż  większość innych leków przeciwbólowych dostępnych na polskim rynku. Zwalcza ostre bóle m.in. migreny, nerwobóle, bóle zębów,  kostno-stawowe czy pooperacyjne. Ma postać żelatynowej kapsułki, która zawiera gotową do wchłaniania rozpuszczoną substancję czynnę.

Produkty marki IBUM kolejny raz znalazły się wśród zwycięzców plebiscytu. W 2018 roku kobiety doceniły m.in. produkt IBUM Zatoki Max.

IBUM SUPERMAX, 600 mg, kapsułki miękkie. Skład jakościowy i ilościowy: 1 kapsułka miękka zawiera 600 mg ibuprofenu (Ibuprofenum). Postać farmaceutyczna: kapsułka miękka. Wskazania do stosowania: Doraźnie, u dorosłych w ostrych, umiarkowanych bólach różnego pochodzenia, takich jak: bóle głowy (w tym także migreny); bóle zębów; bóle mięśniowe, stawowe i kostne (w tym także bóle pleców); bóle pourazowe, pooperacyjne, w tym związane z zabiegiem stomatologicznym; nerwobóle; bolesne miesiączkowanie. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną, inne niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ) lub którąkolwiek substancję pomocniczą. Nie stosować u pacjentów, u których w trakcie leczenia kwasem acetylosalicylowym lub innymi niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi (NLPZ) występowały w wywiadzie jakiekolwiek objawy alergii w postaci zapalenia błony śluzowej nosa, pokrzywki lub astmy oskrzelowej. Perforacja lub krwawienie z przewodu pokarmowego w wywiadzie, związane z uprzednim leczeniem NLPZ. Czynna lub nawracająca choroba wrzodowa żołądka i (lub) dwunastnicy, lub też krwawienie z przewodu pokarmowego (dwa lub więcej niezależne epizody potwierdzonego owrzodzenia lub krwawienie). Ciężka niewydolność wątroby lub ciężka niewydolność nerek. Ciężka niewydolność serca (klasa IV wg NYHA). Choroba naczyń wieńcowych. Skaza krwotoczna. III trymestr ciąży. Krwawienie mózgowo-naczyniowe lub inne czynne krwawienie. Znaczne odwodnienie (spowodowane wymiotami, biegunką lub niewystarczającym spożyciem płynów). Wiek poniżej 18 lat. Podmiot odpowiedzialny: „PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK” S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242 E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.