Kampania Dobenox Forte - Stop żylakom i zakrzepom

2018-04-16

Wystartowała kampania telewizyjna leku Dobenox Forte. Skierowana do kobiet reklama uświadamia, że problemy żylne nóg nasilają się z wiekiem i mogą prowadzić do zakrzepów.

Dobenox Forte to silny lek z podwójną dawką dobezylanu wapnia*, którynie tylko wspomaga leczenie obrzęków i żylaków, ale również działa przeciwzakrzepowo. Jest  to bardzo ważne, ponieważ wraz z upływem lat dolegliwości żylne się nasilają i wzrasta ryzyko tworzenia się zastojów i zakrzepów. Stosowane leki mogą się okazać niewystarczające. Dlatego polecamy Dobenox Forte. Wystarczy stosować tylko 1 tabletkę dziennie.

Dobenox Forte to lek OTC z portfolio PPF Hasco-Lek w postaci tabletek, który zawiera substancję czynną – dobezylan wapnia. Produkt przeciwdziała objawom PNŻ, tj. bólom, obrzękom, uczuciu ciężkości i żylakom. Poprawia kondycję naczyń krwionośnych zwiększając ich elastyczność, uszczelniając je i usprawniając krążenie żylne. Substancja czynna zmniejsza lepkość krwi oraz osadzanie się płytek na ścianach naczyń, przez co zapobiega zastojom i zakrzepom żylnym.

Zobacz stronę produktu:

www.dobenox.pl

*w stosunku do Dobenox, 250mg calcium dobesilate.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

DOBENOX FORTE, 500mg, tabletki powlekane. Skład: 1 tabletka zawiera 500mg wapnia dobezylanu jednowodnego (Calcii dobesilas monohyricus). Postać farmaceutyczna: Tabletka powlekana. Wskazania do stosowania: Objawy przewlekłej niewydolności krążenia żylnego kończyn dolnych (bóle i nocne kurcze nóg, uczucie ciężkości nóg, parastezje, obrzęk, zmiany skórne na tle zastoju krwi), żylaki kończyn dolnych. Objawowe leczenie żylaków odbytu. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Podmiot odpowiedzialny: PPF Hasco-Lek S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E.