KONFERENCJA STAMED - STAŻE NAJLEPSZYCH ABSOLWENTÓW

2008-07-03

W dniu 3 lipca w Art Hotelu podczas specjalnej konferencji podsumowano projekt „Stamed - Staże Absolwentów Akademii Medycznej w Przedsiębiorstwach Medycznych”, w którym uczestniczył Hasco-Lek.

Od listopada do kwietnia w płatnych stażach w 4 wrocławskich firmach uczestniczyło 17 wybranych, najlepszych absolwentów wrocławskich uczelni, wykształconych na kierunkach typu life science, m.in. farmacji, medycynie i biotechnologii.

Podczas konferencji Katarzyna Bodalska, dyrektor ds. badań i rozwoju Hasco-Lek, przedstawiła prezentację „Realizacja staży w firmie Hasco-Lek S.A. Wpływ na działalność firmy”. Stażyści mieli okazję poznać naszą firmę od kulis. Pracowali w Dziale Badań i Rozwoju, Dziale Rejestracji i Badań Klinicznych Leków, Laboratorium Kontroli Jakości, Laboratorium Technologicznym, Dziale Zapewnienia Jakości i Dziale GMP.

Projekt miał wzmocnić współpracę pomiędzy sektorem badań i rozwoju a przedsiębiorstwami z branży biotechnologicznej i medycznej na Dolnym Śląsku. Podnosi to atrakcyjność regionu, a jednocześnie pozwala uzdolnionym absolwentom zdobyć doświadczenie zawodowe, co zwiększa ich szanse na rynku pracy. Przedsięwzięcie było finansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego i budżetu państwa.