Mali maratończycy będą trenować na Polach Marsowych

2012-08-30

To już ostatnia okazja dla wszystkich małych sportowców, by przygotować się do biegu rodzinnego Natur Kaps Mila Olimpijska. W sobotę 1 września o godzinie 11.00 trenerzy Stowarzyszenia Pro-Run poprowadzą trening przedmaratoński na wrocławskich Polach Marsowych.

Bieg rodzinny Natur Kaps Mila Olimpijska to nieodłączna część Hasco-Lek Wrocław Maratonu. Impreza cieszy się ogromnym zainteresowaniem, dlatego w tym roku PPF Hasco-Lek S.A. postanowiło zorganizować treningi przygotowujące najmłodszych zawodników do tych zawodów.

Poprzednie edycje odbyły się w parku Południowym, Grabiszyńskim i Wschodnim. Na najbliższą sobotę - 1 września - zaplanowane są ostatnie zajęcia i tym razem mali biegacze spotkają się na Polach Marsowych.

To właśnie tu instruktorzy Pro-Run rozpoczną godzinną zaprawę sportową dla najmłodszych maratończyków. Uczestnictwo w zajęciach jest darmowe, ale trzeba się spieszyć, bo grupa może liczyć tylko 30 dzieci. Trzeba być również  punktualnym – zapisy rozpoczynają się o 10.30, listę dzieci zamykamy o 10.50, a godzinny trening rozpoczynamy o 11.00.

Wszyscy uczestnicy muszą przyjść z rodzicami i przynieść oświadczenie od opiekuna prawnego. Dokument można pobrać ze strony internetowej www.pro-run.pl. Tam też znajduje się regulamin treningu. Jeśli okaże się, że rodzice zapomnieli przynieść formularz, na miejscu będzie można również wypełnić i zostawić oświadczenie.

PPF Hasco-Lek S.A. przygotowało miłe upominki dla wszystkich małych maratończyków.