Marka IBUM nagrodzona w Konkursie „Teraz Polska”

2020-06-15

Zakończyła się 30. jubileuszowa edycja Konkursu „Teraz Polska”, który ma na celu wyłonienie najlepszych i wyróżniających się na polskim rynku produktów, usług i innowacji. Podczas uroczystości, która odbyła się 9 czerwca 2020r. w Pałacu Prezydenckim w Warszawie, statuetkę dla marki IBUM odebrał Prezes Zarządu PPF Hasco-Lek S.A Stanisław Han.

fot. Kamil Broszko / Teraz Polska

Konkurs „Teraz Polska” od 30 lat wyłania najlepsze produkty, usługi i innowacje, które wyróżniają się na polskim rynku i stanowią wzór dla innych. Plebiscyt organizowany jest w dwóch kategoriach: na Najlepsze Produkty i Usługi oraz dla Przedsięwzięć Innowacyjnych. Godło „Teraz Polska” uznawane jest za jeden z najbardziej rozpoznawalnych znaków potwierdzających jakość - badania rynkowe pokazują, że uważa tak blisko 80% respondentów1.

fot. Kamil Broszko / Teraz Polska

Do chwili obecnej w konkursie wyróżnionych zostało blisko 750 laureatów. W tym roku do tego grona dołączyło Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A., którego marka IBUM nagrodzona została w kategorii Najlepsze Produkty. IBUM to marka leków przeciwbólowych i przeciwgorączkowych w postaci kapsułek, tabletek, zawiesin, czopków i żeli, która została wprowadzona na polski rynek w 2002 roku. W skład serii wchodzi kilkanaście produktów dla dzieci i dorosłych, dostępnych bez recepty. Kapituła Konkursu „Teraz Polska” doceniła serię, poddając ocenie cztery z nich: IBUM Express, IBUM Zatoki Max, IBUM Supermax i IBUM Forte.

Jestem niezwykle dumny, że nasza flagowa marka IBUM otrzymała nagrodę w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Godło „Teraz Polska” nie tylko wzmocni naszą pozycję na rynku, ale również podkreśli polskie pochodzenie naszych produktów – podkreślił Prezes Zarządu PPF Hasco-Lek S.A Stanisław Han.

1. Fundacja Polskiego Godła Promocyjnego, O konkursie, https://terazpolska.pl/pl/O-Konkursie