Marki IBUM, Gripblocker i Valused z nowymi kampaniami reklamowymi!

2019-10-21

Wraz z początkiem jesieni, w największych stacjach telewizyjnych w Polsce, ruszyły nowe kampanie reklamowe produktów Hasco-Lek. Na szklanych ekranach zobaczymy m.in. reklamy leków na objawy przeziębienia i grypy. Najmłodszych w walce z infekcją wspiera Ibum Forte, dorosłych natomiast produkt marki Gripblocker Express. Zestresowani sięgnąć mogą po reklamowany aktualnie naturalny preparat na uspokojenie Valused.

Przełom października i listopada to sezon zwiększonych zachorowań na przeziębienie i grypę.  Z pomocą przyjdzie tu Gripblocker Express - profesjonalny ekwipunek w domowej apteczce, który wspiera organizm w walce z objawami przeziębienia i grypy. Nową kampanię reklamową tej marki zobaczymy w znanych stacjach telewizyjnych takich  jak TVN, Polsat czy TVP 1, oraz usłyszymy w stacjach radiowych:  Radiu Zet, AntyRadio, Chili Zet, RMF i RMF Classic.  Reklama emitowana jest również w internecie na platformach wideo:  Youtube i Player.pl. Reklama w swojej kreacji nawiązuje do współpracy Hasco-Lek z Polskim Związkiem Alpinizmu w ramach programu Polski Himalaizm Zimowy im. Artura Hajzera.

Gdy infekcja zaatakuje najmłodszych, a ból i gorączka u pociech spędzają sen z powiek rodziców, warto sięgnąć po produkt marki IBUM Forte zawiesina, który jest jednym z liderów kategorii leków na ból i gorączkę u dzieci1. Zwalcza on nie tylko gorączkę ale również bóle zębów, uszu, kości czy stawów. Ibum Forte zawiesina może być stosowany u dzieci już od 3. miesiąca życia. Reklamę, która nawiązuje do dawnego spotu z króliczkiem obejrzeć można w TVP, TVN oraz Polsacie.

Gorączka, ból gardła czy kaszel, to nie jedyne problemy, z którymi borykamy się o tej porze roku. Jesienna słota sprawia, że często czujemy się poddenerwowani, roztargnieni i pełni negatywnych emocji, co przekłada się na nasze samopoczucie i komfort. W takich sytuacjach możecie sięgnąć po Valused, który uspokaja ciało i umysł!2 To lek w postaci kapsułek, który pomaga w walce ze stresem, ukoi nerwy i pomoże w wyciszeniu.  Nowa kampania reklamowa podkreśla ważne atrybuty leku jakimi są ziołowy, naturalny skład oraz bezpieczeństwo stosowania. Unikalne połączenie waleriany, chmielu oraz passiflory wyróżnia produkt na tle konkurencji.

GRIPBLOCKER EXPRESS, (300 mg + 30 mg + 12 mg), kapsułki miękkie. Skład: 1 kapsułka zawiera: paracetamol (Paracetamolum) 300 mg, chlorowodorek pseudoefedryny (Pseudoephedrini hydrochloridum) 30 mg, bromowodorek dekstrometorfanu (Dextromethorphani hydrobromidum) 12 mg. Postać farmaceutyczna: kapsułka miękka. Wskazania do stosowania: Doraźne leczenie objawów przeziębienia, grypy, stanów grypopodobnych, zapalenia zatok przynosowych (gorączka, katar, kaszel, ból głowy, ból gardła, bóle mięśniowe i kostno-stawowe). Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancje czynne lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Jednoczesne stosowanie innych leków zawierających paracetamol. Wrodzony niedobór dehydrogenazy glukozo-6-fosforanowej. Stosowanie inhibitorów MAO i okres do 2 tygodni od zaprzestania ich przyjmowania. Ciężka niewydolność nerek lub wątroby. Ciężkie nadciśnienie tętnicze. Choroba niedokrwienna serca. Choroba alkoholowa. Astma oskrzelowa. Nie stosować w ciąży i w okresie karmienia piersią. Dziedziczna konstytucyjna hiperbilirubinemia (np. choroba Gilberta). Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 6 lat. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

IBUM FORTE, 200 mg/5 ml, zawiesina doustna. Skład: 5 ml zawiesiny zawiera: Ibuprofen (Ibuprofenum) 200 mg. Postać farmaceutyczna: Zawiesina doustna o smaku malinowym, bananowym i truskawkowym. Wskazania do stosowania: Stany gorączkowe różnego pochodzenia, między innymi w przebiegu grypy, przeziębienia lub innych chorób zakaźnych, a także w przebiegu odczynu poszczepiennego. Bóle różnego pochodzenia o nasileniu słabym do umiarkowanego, takie jak: bóle głowy, gardła i mięśni (np. w przebiegu zakażeń wirusowych), bóle zębów, bóle po zabiegach stomatologicznych, bóle na skutek ząbkowania, bóle stawów i kości, na skutek urazów narządu ruchu (np. skręcenia), bóle na skutek urazów tkanek miękkich, bóle pooperacyjne, bóle uszu występujące w stanach zapalnych ucha środkowego. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na ibuprofen lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Nie stosować u osób, u których w trakcie leczenia kwasem acetylosalicylowym lub innymi niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi (NLPZ) występowały w przeszłości jakiekolwiek objawy alergii w postaci zapalenia błony śluzowej nosa, pokrzywki, skurczu oskrzeli lub astmy. Choroba wrzodowa żołądka i (lub) dwunastnicy czynna lub nawracająca w wywiadzie, perforacja lub krwawienie, również występujące po zastosowaniu NLPZ. Ciężka niewydolność wątroby, ciężka niewydolność nerek lub ciężka niewydolność serca. Nie stosować ibuprofenu jednocześnie z innymi niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi, w tym inhibitorami COX-2 (zwiększone ryzyko wystąpienia działań niepożądanych). III trymestr ciąży.  Naczyniowo-mózgowe lub inne czynne krwawienie. Zaburzenia krzepnięcia (ibuprofen może wydłużać czas krwawienia), skaza krwotoczna. Zaburzenia wytwarzania krwi o nieustalonym pochodzeniu, takie jak małopłytkowość. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

VALUSED, 60 mg + 40 mg + 40 mg, kapsułki miękkie. Skład: 1 kapsułka zawiera: 60 mg wyciągu suchego z Valeriana officinalis L.s., radix (korzeń kozłka), w tym 99 – 100% wyciągu natywnego (DER 3-4:1), ekstrahent: etanol 60% V/V; 40 mg wyciągu suchego z Humulus lupulus L., flos (szyszka chmielu), w tym 69,5-100% wyciągu natywnego (DER 5:1), ekstrahent: metanol 30% V/V; 40 mg wyciągu suchego z Passiflora incarnata L., herna (ziele męczennicy), w tym 25-50% wyciągu natywnego (DER 2,7:1), ekstrahent: etanol 90% V/V. Postać farmaceutyczna: kapsułka miękka. Wskazania do stosowania: Produkt stosowany jest tradycyjnie w celu łagodzenia objawów w stanach napięcia nerwowego jako środek uspokajający oraz w okresowych trudnościach w zasypianiu na tle nerwowym. Przeciwwskazania: Nie należy stosować produktu: w przypadku nadwrażliwości na substancje czynne lub na którąkolwiek substancję pomocniczą; w przypadku nietolerancji waleriany; u pacjentów z rzadko występującą dziedziczną nietolerancją fruktozy ze względu na zawartość sorbitolu; w razie stwierdzonej nadwrażliwości na orzeszki ziemne albo soję ze względu na zawartość oczyszczonego oleju sojowego. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Udziały ilościowe w rynku 19,5% - wg IMS MAT 07/2019

2. CHPL Valused kapsułki