Medal Europejski za Ulgix Trawienie!

2012-11-12

PPF Hasco-Lek S.A. otrzymało Medal Europejski za Ulgix Trawienie. Ogłoszenie listy laureatów oraz przekazanie pamiątkowego medalu i dyplomu odbyło się 7 października podczas uroczystej gali w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie.

Medal Europejski jest niekomercyjnym, ogólnopolskim przedsięwzięciem najważniejszej dla przedsiębiorców instytucji działającej przy Komisji Europejskiej - Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego, Ministerstwa Spraw Zagranicznych (reprezentowane przez ministra ds. członkostwa w UE) oraz Business Centre Club.

Celem nagrody jest wsparcie polskich produktów i usług na rynku Unii Europejskiej oraz przybliżenie idei Unii Europejskiej środowisku przedsiębiorców. Medalem wyróżniane są produkty, które spełniają standardy europejskie. Medal Europejski przyznawany jest już od 12 lat, a wśród nagrodzonych nim firm są zarówno najwięksi polscy producenci, banki, instytucje finansowe i ubezpieczeniowe, liderzy branży budowlanej, firmy informatyczne i telekomunikacyjne, jak również mniejsze przedsiębiorstwa, znane na lokalnym rynku, uczelnie wyższe, a także media. To nie pierwszy Medal Europejski dla PPF Hasco-Lek S.A. W poprzednich latach firma otrzymała to prestiżowe wyróżnienie m. in. za Loratan, Ulgix Wzdęcia, Ibum oraz Penigrę