Mel dla wyczynowców dnia codziennego

2018-10-26

Od połowy września trwa kampania telewizyjna Mel „Dla wyczynowców dnia codziennego”. Skierowana jest ona do „Wyczynowców Dnia Codziennego”, czyli osób starszych, które nie chcą spędzać swojej emerytury, czy po prostu czasu wolnego, siedząc i narzekając na bóle reumatyczne i kostno - stawowe.

Kampania wykorzystuje dwie wersje spotów. Jeden adresowany jest do mężczyzn. Głównemu bohaterowi dokuczają bóle pleców i kolan. W wersji dedykowanej kobietom, bohaterka narzeka na bóle nadgarstków i kolan. Scenariusz obu produkcji ukazuje jak ból reumatyczny utrudnia wykonywanie codziennych, prozaicznych czynności, jak wejście po schodach, gotowanie czy podbiegnięcie do autobusu. Uświadamia także, że stale obecny ból reumatyczny może ograniczać np. zabawy z wnukami, a tym samym obniżać radość z życia. Bohaterowie kampanii reklamowej stosując Mel, mogą bez bólu stawiać czoła wyzwaniom każdego dnia i dlatego zostali nazwani „Wyczynowcami Dnia Codziennego”.

W spocie reklamowym Mel przedstawiony jest jako jedyny taki lek, który rozpuszcza się już na języku i jest łagodny dla żołądka oraz zwalcza bóle reumatyczne i kostno – stawowe do 24 godzin.

Mel to lek OTC z portfolio Hasco-Lek stosowany w  bólach reumatycznych. Jest jedyną dostępną bez recepty tabletką z meloxicamem rozpuszczająca się już na języku. Działa nawet do 24 godzin, jest łagodny dla żołądka i dodatkowo nie zawiera cukru.

Forma leku ulegająca szybkiemu rozpuszczeniu już na języku to dobre rozwiązanie dla osób, które przyjmują inne leki i są zmęczone łykaniem wielu tabletek każdego dnia. Mel szybko się rozpuszcza i nie wymaga popijania. Mel nie zawiera cukru, dlatego może być stosowany przez diabetyków. Wystarczy 1 tabletka dziennie, co jest dogodnym rozwiązaniem dla pacjentów, którzy prowadzą aktywny tryb życia i w wirze codziennych obowiązków często zapominają o regularnym przyjmowaniu leku.

Wskazaniem do stosowania leku Mel są bóle kostno-stawowe i mięśniowe w przebiegu chorób reumatoidalnych i zwyrodnieniowych stawów.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

MEL, 7,5 mg, tabletki ulegające rozpadowi w jamie ustnej. Skład: 1 tabletka zawiera 7,5 mg meloksykamu (Meloxicamum). Postać farmaceutyczna: tabletka ulegająca rozpadowi w jamie ustnej. Wskazania do stosowania: Lek przeciwzapalny i przeciwbólowy stosowany w bólach kostno-stawowych i mięśniowych w przebiegu chorób reumatoidalnych i zwyrodnieniowych stawów. Stosowany: w krótkotrwałym leczeniu zaostrzeń objawów chorób reumatoidalnych, takich jak: reumatoidalne zapalenie stawów, młodzieńcze reumatoidalne zapalenie stawów oraz zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa. Przeciwwskazania: Stosowanie produktu leczniczego jest przeciwwskazane w następujących przypadkach: nadwrażliwości na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą lub na substancje o podobnym działaniu np. niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ), kwas acetylosalicylowy; meloksykamu nie należy stosować u pacjentów z objawami astmy, polipami nosa, obrzękiem naczynioruchowym i pokrzywką, stwierdzanymi w następstwie podawania kwasu acetylosalicylowego lub innych leków z grupy NLPZ; w trzecim trymestrze ciąży i w okresie karmienia piersią; u dzieci i młodzież poniżej 15 lat; krwawienia z przewodu pokarmowego lub perforacji przewodu pokarmowego w wywiadzie, powiązanych przyczynowo z uprzednim leczeniem NLPZ; czynnej lub nawracającej choroby wrzodowej żołądka i (lub) dwunastnicy i krwawienia w wywiadzie (dwa lub więcej oddzielnych epizodów potwierdzonego powstawania owrzodzeń lub krwawienia); ciężkiego zaburzenia czynności wątroby; ciężkiej niewydolności nerek u pacjentów niedializowanych; krwawienia z przewodu pokarmowego, krwawienia w obrębie mózgu lub inne zaburzenia przebiegające z występowaniem krwawień w wywiadzie; ciężkiej niewydolności serca. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.