Mensil – Męska Marka Roku 2021

2021-02-26

Po raz trzeci w historii Mensil nagrodzony został tytułem Męskiej Marki Roku. Plebiscyt ten wyróżnia bezkonkurencyjne i jedyne w swoim rodzaju wysokiej jakości produkty, które są nieodzownym elementem męskiego świata. Zdobywcy tytułu to firmy godne zaufania, które stosują innowacyjne rozwiązania dla najbardziej wymagających mężczyzn.

PPF Hasco-Lek S.A. po raz kolejny w historii otrzymało certyfikat Męskiej Marki Roku dla produktu leczniczego Mensil. Celem tegorocznej edycji plebiscytu Męska Marka Roku 2021 – Siła Jakości było uhonorowanie godnych zaufania firm, które nieustannie dążą do podnoszenia standardów i korzystając z nowoczesnych technologii wprowadzają innowacyjne rozwiązania dla najbardziej wymagających mężczyzn.

Mensil to marka produktu leczniczego o wysokiej jakości, stosowanego w zaburzeniach erekcji, dostępnego bez recepty i przeznaczonego dla mężczyzn w każdym wieku. Wygodna do zażycia, dyskretna tabletka i eleganckie opakowanie sprawiły, że Mensil od czasu wejścia na rynek w 2017 roku nieustannie cieszy się rosnącym zaufaniem wśród mężczyzn.

Kapituła konkursu Męska Marka Roku nagrodziła Mensil po raz trzeci w historii. Najwyższą jakość preparatu docenił także Business Center Club, przyznając marce w 2019 roku Medal Europejski.

Zobacz Mensil.pl

Sprawdź na NieWymiękam.pl

Mensil, 25 mg, tabletki do rozgryzania i żucia. Skład: Jedna tabletka zawiera 25 mg sildenafilu w postaci cytrynianu. Postać farmaceutyczna: tabletka do rozgryzania i żucia. Wskazania do stosowania: Produkt leczniczy Mensil jest wskazany do stosowania u dorosłych mężczyzn z zaburzeniami erekcji, czyli niezdolnością uzyskania lub utrzymania erekcji prącia wystarczającej do odbycia stosunku płciowego. W celu skutecznego działania produktu leczniczego Mensil niezbędna jest stymulacja seksualna. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Ze względu na wpływ sildenafilu na przemiany metaboliczne, w których biorą udział tlenek azotu i cykliczny guanozynomonofosforan (cGMP), nasila on hipotensyjne działanie azotanów. Przeciwwskazane jest zatem równoczesne podawanie sildenafilu z lekami uwalniającymi tlenek azotu (np. azotynem amylu) lub azotanami w jakiejkolwiek postaci. Jednoczesne stosowanie inhibitorów PDE5, w tym syldenafilu, i leków pobudzających cyklazę guanylową, takich jak riocyguat, jest przeciwwskazane, ponieważ może prowadzić do objawowego niedociśnienia tętniczego. Produktów leczniczych przeznaczonych do leczenia zaburzeń erekcji, w tym sildenafilu, nie należy stosować u mężczyzn, u których aktywność seksualna nie jest wskazania (np. pacjenci z ciężkimi schorzeniami układu sercowo-naczyniowego, takimi jak niestabilna dławica piersiowa lub ciężka niewydolność serca). Produkt leczniczy Mensil jest przeciwwskazany u pacjentów, którzy utracili wzrok w jednym oku w wyniku niezwiązanej z zapaleniem tętnic przedniej niedokrwiennej neuropatii nerwu wzrokowego (ang. non-arteric anterior ischemic optic neuropaty, NAION), niezależnie o tego, czy miało to związek z wcześniejszą ekspozycją na inhibitor PDE5. Nie badano bezpieczeństwa stosowania sildenafilu w następujących grupach pacjentów: pacjentów z ciężką niewydolnością wątroby, hipotonią (ciśnienie krwi <90/50 mm Hg), po niedawno przebytym udarze lub zawale serca oraz ze stwierdzonymi dziedzicznymi zmianami degeneracyjnymi siatkówki, takimi jak retinitis pigmentosa(niewielka część tych pacjentów ma genetycznie uwarunkowane nieprawidłowości fosfodiesterazy siatkówki). Stosowanie sildenafilu u tych pacjentów jest przeciwwskazane. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.