Mensil w świecie sportu

2021-10-12

Podczas meczu Eliminacji Mistrzostw Świata 2022 w piłce nożnej Albania-Polska, który odbędzie się 12 października, na bandach reklamowych LED emitowana będzie reklama jednej z flagowych marek Hasco-Lek S.A., Mensil Max. Spotkanie rozegrane zostanie na Air Albania Stadium w Tiranie, rozpocznie się o 20:45 i transmitowane będzie na żywo w TVP 1 i TVP Sport.

Od czasu gdy ponad 25 lat temu Real Madryt jako pierwszy klub piłkarski zainstalował na Santiago Bernabeu cyfrowe bandy sportowe, stały się one nieodłącznym elementem piłkarskich rozgrywek. W obecnej wersji bandowy system LED obejmuje linię boczną boiska i obie linie bramkowe, a jego całkowita długość wynosi 220 metrów.

Mecz eliminacyjny Albania-Polska odbędzie się 12 października o 20:45 na Air Albania Stadium w Tiranie. Oprócz kibiców na miejscu, wyświetlaną na bandach reklamę marki Mensil Max zobaczyć będą mogły także miliony osób przed telewizorem – ostatni mecz polskiej reprezentacji w TVP obejrzało łącznie prawie 5 milionów osób!

To nie pierwszy raz, gdy męska marka Mensil obecna jest w trakcie największych sportowych wydarzeń. Dotychczas wspierała jednak przede wszystkim wrocławski żużel. Dwa lata z rzędu, w 2020 i 2021 roku, Mensil był sponsorem zawodów z cyklu Indywidualnych Mistrzostw Świata na Żużlu – Grand Prix, rozgrywanych na wrocławskim Stadionie Olimpijskim. W roku 2020, marka stała się także sponsorem trzech meczów żużlowych w ramach zmagań o Drużynowe Mistrzostwo Polski.