Męska marka Mensil, której producentem jest Hasco-Lek, nagrodzona w konkursie Effie Awards

2019-10-28

Effie Awards to ceniony na całym świecie konkurs i jedno z największych świąt branży reklamowej. Wydarzeniu towarzyszą spotkania ludzi mediów, ekspertów marketingu i komunikacji, którzy wyznaczają trendy na rynku reklamowym. Hasco-Lek już po raz trzeci otrzymało nagrodę w kategorii leki i suplementy diety. W tym roku doceniona została marka Mensil i kampania „Mężczyzna nie wymięka”.

Effie Awards to największy konkurs marketingowy na świecie. Po raz pierwszy zorganizowany został w 1968 r. w Nowym Yorku przez Amerykańskie Stowarzyszenie Marketingu. Licencję na prowadzenie konkursu w Polsce posiada Stowarzyszenie Komunikacji Marketingowej SAR od 1999 r. Nagradza i promuje kampanie oraz rozwiązania marketingowe marek, które wyróżniają się na rynku poprzez najbardziej efektywne działania oraz wysokie wyniki biznesowe.

Hasco-Lek w 2011 roku otrzymało brązowe Effie za kampanię „DIH – uwolnij swoje nogi”. W kolejnym roku srebrną statuetką doceniona została kampania reklamowa BluMAG Jedyny.

W tym roku jury, w którym zasiadają przedstawiciele reklamodawców (klientów), agencji kreatywnych, agencji interactive, domów mediowych, mediów, instytutów badawczych oraz niezależni branżowi eksperci, zdecydowało o uhonorowaniu kampanii „Mężczyzna nie wymięka”, która realizowana jest w ramach współpracy Hasco-Lek i Havas Media dla męskiej marki Mensil.

Mensil to odpowiedni produkt dla mężczyzn, którzy chcą poprawić sprawność seksualną. Preparat jest dostępny bez recepty. Wspomaga uzyskanie lub utrzymanie erekcji. Produkowany jest w postaci niewielkiej tabletki, która po przegryzieniu rozpuszcza się w ustach, nie wymaga popijania i działa do 5 godzin od zażycia.1 Na aptecznych półkach, pośród produktów konkurencyjnych, wyróżnia go eleganckie pionowe opakowanie, w którym trafił do sprzedaży dzięki wielomiesięcznej pracy specjalistów Hasco-Lek.

Mensil dostępny jest w sprzedaży od kwietnia 2017 r. i do dziś wykazuje stałe wzrosty sprzedażowe. W pierwszej połowie roku 2019 uzyskał najwyższą sprzedaż wartościową pośród preparatów OTC na potencję.2 Lek otrzymał m.in. „Medal Europejski” przyznawany przez Business Centre Club oraz  wyróżnienie w ogólnopolskim plebiscycie „Męska Marka Roku”, który kierowany jest do firm oferujących najwyższej jakości produkty i usługi dla mężczyzn.

Mensil, 25 mg, tabletki do rozgryzania i żucia. Skład: Jedna tabletka zawiera 25 mg sildenafilu w postaci cytrynianu. Postać farmaceutyczna: tabletka do rozgryzania i żucia. Wskazania do stosowania: Produkt leczniczy Mensil jest wskazany do stosowania u dorosłych mężczyzn z zaburzeniami erekcji, czyli niezdolnością uzyskania lub utrzymania erekcji prącia wystarczającej do odbycia stosunku płciowego. W celu skutecznego działania produktu leczniczego Mensil niezbędna jest stymulacja seksualna. Przeciwwskazania:Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Ze względu na wpływ sildenafilu na przemiany metaboliczne, w których biorą udział tlenek azotu i cykliczny guanozynomonofosforan (cGMP), nasila on hipotensyjne działanie azotanów. Przeciwwskazane jest zatem równoczesne podawanie sildenafilu z lekami uwalniającymi tlenek azotu (np. azotynem amylu) lub azotanami w jakiejkolwiek postaci. Jednoczesne stosowanie inhibitorów PDE5, w tym syldenafilu, i leków pobudzających cyklazę guanylową, takich jak riocyguat, jest przeciwwskazane, ponieważ może prowadzić do objawowego niedociśnienia tętniczego. Produktów leczniczych przeznaczonych do leczenia zaburzeń erekcji, w tym sildenafilu, nie należy stosować u mężczyzn, u których aktywność seksualna nie jest wskazania (np. pacjenci z ciężkimi schorzeniami układu sercowo-naczyniowego, takimi jak niestabilna dławica piersiowa lub ciężka niewydolność serca). Produkt leczniczy Mensil jest przeciwwskazany u pacjentów, którzy utracili wzrok w jednym oku w wyniku niezwiązanej z zapaleniem tętnic przedniej niedokrwiennej neuropatii nerwu wzrokowego (ang. non-arteric anterior ischemic optic neuropaty, NAION), niezależnie o tego, czy miało to związek z wcześniejszą ekspozycją na inhibitor PDE5. Nie badano bezpieczeństwa stosowania sildenafilu w następujących grupach pacjentów: pacjentów z ciężką niewydolnością wątroby, hipotonią (ciśnienie krwi <90/50 mm Hg), po niedawno przebytym udarze lub zawale serca oraz ze stwierdzonymi dziedzicznymi zmianami degeneracyjnymi siatkówki, takimi jak retinitis pigmentosa(niewielka część tych pacjentów ma genetycznie uwarunkowane nieprawidłowości fosfodiesterazy siatkówki). Stosowanie sildenafilu u tych pacjentów jest przeciwwskazane. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

Przypisy:

1. CPhL Mensil