Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Uroginekologicznego, 22-24 czerwca 2022 r.

2022-06-15

Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Uroginekologicznego odbędzie się w dniach 22 - 24 czerwca w Haston City Hotel. PPF Hasco-Lek S.A jest Partnerem wydarzenia.

Tematem przewodnim Kongresu będzie patologia dna miednicy, a jego uczestnicy wezmą udział w wielu warsztatach z zakresu diagnostyki i leczenia. Dodatkowo, w pierwszym dniu konferencji zostaną przeprowadzone transmisje operacji na żywo z Vratislavia Medica. Operować będą światowej klasy specjaliści, a wśród nich Gil Levy, Jorg Neymeyer oraz na co dzień związany ze Szpitalem - prof. KAAFM dr n. med. Paweł Szymanowski. Lekarze przeprowadzą między innymi laparoskopowe i waginalne zabiegi naprawcze wypadających narządów płciowych oraz leczenie operacyjne nietrzymania moczu.

Dla lekarzy, położnych i fizjoterapeutów, wydarzenie będzie świetną okazją do wymiany doświadczeń oraz podzielenia się swoją wiedzą podczas licznych wykładów. Wpływ zaburzeń endokrynnych na problemy uroginekologiczne, techniki osteopatyczne, rola hormonalnej terapii zastępczej – to tylko niektóre kwestie, które zostaną poruszone w trakcie trzydniowej konferencji. Ponadto, organizatorzy zaplanowali szereg zajęć dotyczących pozamedycznych aspektów opieki zdrowotnej i kontaktu z pacjentem.

Aktualny program oraz szczegóły dotyczące uczestnictwa znajdują się na stronie internetowej Kongresu: https://2022.ptug.pl/.