NAGRODA GAZETY PRAWNEJ DLA HASCO - LEKU

2007-10-09

Firma HASCO-LEK została 9 października 2007 roku nagrodzona prestiżowym tytułem Wehikuł Czasu. Wehikuły Czasu – Ranking Najzdrowszych Przedsiębiorstw to niezależne zestawienie najbardziej wiarygodnych i najzdrowszych pod względem finansowym firm, które ciągle się rozwijają.

Opracowała je Gazeta Prawna we współpracy z czołową wywiadownią gospodarczą Dun & Bradstreet. W rankingu oceniono firmy, które spełniły następujące kryteria: złożyły do KRS, opublikowały w Monitorze Polskim B lub udostępniły bezpośrednio wywiadowi Dun & Bradstreet bilans oraz rachunek zysków i strat za 2006 rok, wartość sprzedaży spółki za 2006 rok mieści się w przedziale 10-300 mln zł, przedsiębiorstwo odnotowało wzrost sprzedaży w ostatnich dwóch latach.

Zestawienie zostało sporządzone z podziałem na województwa. HASCO-LEK zajęło 12 miejsce na 97 ujętych w rankingu przedsiębiorstw z Dolnego Śląska.

Wyróżnienie odebrał prezes HASCO-LEK Stanisław Han podczas uroczystości w dniu 9 października we wrocławskim Art Hotelu.

Nagroda ta stanowi rekomendację, że Hasco-Lek jest wiarygodnym partnerem biznesowym.

Opinie

Sławomir Grzelczak, prezes Dun & Bradstreet Polska:

Wehikuły czasu to firmy, których moralność płatnicza nie pozostawia żadnych niedomówień.

Krzysztof Bień, zastępca redaktora naczelnego Gazety Prawnej:
Poszukaliśmy wśród firm nie tylko tych, które najszybciej się rozwijają, ale i tych, które są jednocześnie najbardziej wiarygodne finansowo. To wehikuły czasu, bezpiecznie przenoszące nas w nową rzeczywistość gospodarczą.