Natur Kaps otrzymał Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku.

2011-10-03

Marka Natur Kaps otrzymała godło Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku w kategorii „suplementy diety wspomagające włosy, skórę i paznokcie”. Producentem nagrodzonych preparatów jest Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A. z Wrocławia.

Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku to godło przyznawane przez polskich konsumentów drogą głosowania w Ogólnopolskim Plebiscycie Popularności Produktów i Usług. Celem plebiscytu jest wyłonienie produktu, usługi lub marki, które cieszą się największą popularnością i uznaniem wśród odbiorców. Projekt konsumencki przynosi usługodawcom rynku odpowiedź na najistotniejsze pytanie - które towary i usługi w świadomości konsumentów widnieją jako najlepsze i są najchętniej polecane innym osobom.

Każda kobieta ceni imponującą urodę swoich włosów, skóry i paznokci – mówi Katarzyna Kujawa, Product Manager. - Ich atrakcyjność wpływa na naszą pewność siebie, poczucie kobiecości oraz komfortowe relacje z otoczeniem. Preparaty wspomagające ich niezachwianą kondycję to jedne z najczęściej kupowanych na rynku suplementów diety dla kobiet. Tym samym, zwycięstwo marki Natur Kaps w Ogólnopolskim Plebiscycie Popularności Produktów i Usług to gwarancja wyboru tego, co najlepsze – podsumowuje Katarzyna Kujawa.

Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku dla produktów Natur Kaps pozwala na wyróżnienie ich na tle konkurencji. Dodatkowo, od stycznia 2012 roku, na wszystkich opakowaniach suplementów diety Natur Kaps znajdzie się logo akcji „Podaruj zdrowie nie tylko sobie” prowadzonej wspólnie z Fundacją Hasco-Lek. Część dochodów ze sprzedaży preparatów przekazywana będzie na pomoc potrzebującym.

W skład suplementów diety Natur Kaps wchodzą preparaty o dużej zawartości wyciągu z roślin naturalnych, wzbogaconych odpowiednio dobranym kompleksem witamin i składników mineralnych. Korzystnie wpływają na stan włosów, procesy regeneracji naskórka oraz poprawiają stan łamliwych i kruchych paznokci.