Nowe, większe opakowanie Mensil

2021-01-20

Na początku roku do aptek w całej Polsce trafiło nowe, większe opakowanie Mensil. Od teraz produkowany przez PPF Hasco-Lek S.A. produkt leczniczy na erekcję dostępny jest bez recepty w aż trzech różnych opakowaniach zawierających 2, 4 lub 8 tabletek do rozgryzania i żucia.

Mensil w większym opakowaniu

Wielokrotnie nagradzany tytułem Męskiej Marki Roku Mensil to wysokiej jakości produkt zawierający 25 mg sildenafilu w 1 tabletce – sprawdzonej1 substancji wspomagającej uzyskanie i utrzymanie erekcji, działającej szybko i aż do 5 godzin2. Produkt ma formę wygodnej do zażycia, dyskretnej miętowej tabletki, która po przegryzieniu rozpuszcza się w ustach3 i nie wymaga popijania. Dotychczas dostępny był w opakowaniach zawierających 2 lub 4 tabletki – teraz w aptekach znajdziecie również wersję z 8 tabletkami, która wystarczy na dłużej.

Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj

Mężczyźni nie wymiękają

Trwająca od kilku miesięcy kampania reklamowa Mensil w najnowszej odsłonie to manifest silnego i niezależnego mężczyzny, zdeterminowanego do osiągnięcia własnych celów. W emitowanych w największych stacjach telewizyjnych spotach reklamowych sportowiec i biznesmen trenujący wspinaczkę podkreślają, że sukces w każdej sferze życia zależy od siły, uporu i determinacji. Wzorem bohaterów, marce Mensil zaufało już prawie 400 000 mężczyzn z zaburzeniami erekcji w różnym wieku4.

Mensil, 25 mg, tabletki do rozgryzania i żucia. Skład: Jedna tabletka zawiera 25 mg syldenafilu w postaci cytrynianu. Postać farmaceutyczna: tabletka do rozgryzania i żucia. Wskazania do stosowania: Produkt leczniczy Mensil jest wskazany do stosowania u dorosłych mężczyzn z zaburzeniami erekcji, czyli niezdolnością uzyskania lub utrzymania erekcji prącia wystarczającej do odbycia stosunku płciowego. W celu skutecznego działania produktu leczniczego Mensil niezbędna jest stymulacja seksualna. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Ze względu na wpływ syldenafilu na przemiany metaboliczne, w których biorą udział tlenek azotu i cykliczny guanozynomonofosforan (cGMP), nasila on hipotensyjne działanie azotanów. Przeciwwskazane jest zatem równoczesne podawanie syldenafilu z lekami uwalniającymi tlenek azotu (np. azotynem amylu) lub azotanami w jakiejkolwiek postaci. Jednoczesne stosowanie inhibitorów PDE5, w tym syldenafilu, i leków pobudzających cyklazę guanylową, takich jak riocyguat, jest przeciwwskazane, ponieważ może prowadzić do objawowego niedociśnienia tętniczego. Produktów leczniczych przeznaczonych do leczenia zaburzeń erekcji, w tym syldenafilu, nie należy stosować u mężczyzn, u których aktywność seksualna nie jest wskazania (np. pacjenci z ciężkimi schorzeniami układu sercowo-naczyniowego, takimi jak niestabilna dławica piersiowa lub ciężka niewydolność serca). Produkt leczniczy Mensil jest przeciwwskazany u pacjentów, którzy utracili wzrok w jednym oku w wyniku niezwiązanej z zapaleniem tętnic przedniej niedokrwiennej neuropatii nerwu wzrokowego (ang. non-arteric anterior ischemic optic neuropaty, NAION), niezależnie o tego, czy miało to związek z wcześniejszą ekspozycją na inhibitor PDE5. Nie badano bezpieczeństwa stosowania syldenafilu w następujących grupach pacjentów: pacjentów z ciężką niewydolnością wątroby, hipotonią (ciśnienie krwi <90/50 mm Hg), po niedawno przebytym udarze lub zawale serca oraz ze stwierdzonymi dziedzicznymi zmianami degeneracyjnymi siatkówki, takimi jak retinitis pigmentosa (niewielka część tych pacjentów ma genetycznie uwarunkowane nieprawidłowości fosfodiesterazy siatkówki). Stosowanie syldenafilu u tych pacjentów jest przeciwwskazane. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Dadej R. Etiologia i leczenie zaburzeń wzwodu prącia. Geriatria, 2008;2:182-193.

2. Na podstawie Charakterystyki Produktu Leczniczego Mensil, pkt 5. ppkt.5.1.

3. Tabletki Mensil zawierające syldenafil występują pod postacią tabletek do rozgryzania i żucia. Nie wymagają popijania, gdyż częściowo rozpuszczają się już w ustach.

4. Liczba mężczyzn, którzy zaufali lekowi bez recepty Mensil, to estymacja, wyliczona na podstawie danych z badania ilościowego przeprowadzonego na zlecenie PPF Hasco-Lek S.A. przez Atena Research & Consulting (dane dostępne w siedziba firmy PPF Hasco-Lek S.A. Biuro w W-wie Al. Jerozolimskie 154) oraz na podstawie skumulowanej ilości kupionych przez pacjentów opakowań: Mensil 2 tab. i Mensil 4 tab. od marca 2017 roku, dane na bieżąco aktualizowane wg. danych PEX PharmaSequence