OBECNY LIDER WARTOŚCIOWY¹ - MENSIL - w kategorii produktów OTC na erekcję, rusza z nową kampanią reklamową!

2019-07-22

W pierwszej połowie roku 2019, Mensil uzyskał najwyższą sprzedaż wartościową pośród preparatów OTC na potencję.

Teraz pod hasłem „MĘŻCZYZNA NIE WYMIĘKA” pojawia się kolejna odsłona spotu z nową, ulepszoną komunikacją.  Najnowsza reklama ponownie powraca do klimatu kultowego filmu „Ojciec Chrzestny”.

Główny bohater przedstawia propozycję nie do odrzucenia i wskazuje na ważne benefity produktu Mensil jakimi są: poprawa erekcji² oraz długie działanie². Obie istotne cechy, wspomaganie uzyskania lub  utrzymanie erekcji to niezbędne wartości, których poszukują użytkownicy kategorii w preparatach na potencję. Długie działanie preparatu daje poczucie komfortu i bezpieczeństwa, a przede wszystkim niezawodności w sferze męskiej.

Reklama produktu niesie za sobą przesłanie: "Mężczyzna nigdy nie wymięka, chce być zawsze gotowy, a nade wszystko chce stawać na wysokości zadania”.

Nowa reklama emitowana jest od 22 lipca  w stacjach TV ogólnopolskich (TVP, TVN, Polsat) i tematycznych.

Zoabcz premierowy spot:

Przypisy:

1. Na podstawie danych IMS Dataview OTFMR0619; YTD619

2. Na podstawie Charakterystyki Produktu Leczniczego Mensil, pkt 5. ppkt.5.1.

Mensil, 25 mg, tabletki do rozgryzania i żucia. Skład: Jedna tabletka zawiera 25 mg sildenafilu w postaci cytrynianu. Postać farmaceutyczna: tabletka do rozgryzania i żucia. Wskazania do stosowania: Produkt leczniczy Mensil jest wskazany do stosowania u dorosłych mężczyzn z zaburzeniami erekcji, czyli niezdolnością uzyskania lub utrzymania erekcji prącia wystarczającej do odbycia stosunku płciowego. W celu skutecznego działania produktu leczniczego Mensil niezbędna jest stymulacja seksualna. Przeciwwskazania:Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Ze względu na wpływ sildenafilu na przemiany metaboliczne, w których biorą udział tlenek azotu i cykliczny guanozynomonofosforan (cGMP), nasila on hipotensyjne działanie azotanów. Przeciwwskazane jest zatem równoczesne podawanie sildenafilu z lekami uwalniającymi tlenek azotu (np. azotynem amylu) lub azotanami w jakiejkolwiek postaci. Jednoczesne stosowanie inhibitorów PDE5, w tym syldenafilu, i leków pobudzających cyklazę guanylową, takich jak riocyguat, jest przeciwwskazane, ponieważ może prowadzić do objawowego niedociśnienia tętniczego. Produktów leczniczych przeznaczonych do leczenia zaburzeń erekcji, w tym sildenafilu, nie należy stosować u mężczyzn, u których aktywność seksualna nie jest wskazania (np. pacjenci z ciężkimi schorzeniami układu sercowo-naczyniowego, takimi jak niestabilna dławica piersiowa lub ciężka niewydolność serca). Produkt leczniczy Mensil jest przeciwwskazany u pacjentów, którzy utracili wzrok w jednym oku w wyniku niezwiązanej z zapaleniem tętnic przedniej niedokrwiennej neuropatii nerwu wzrokowego (ang. non-arteric anterior ischemic optic neuropaty, NAION), niezależnie o tego, czy miało to związek z wcześniejszą ekspozycją na inhibitor PDE5. Nie badano bezpieczeństwa stosowania sildenafilu w następujących grupach pacjentów: pacjentów z ciężką niewydolnością wątroby, hipotonią (ciśnienie krwi <90/50 mm Hg), po niedawno przebytym udarze lub zawale serca oraz ze stwierdzonymi dziedzicznymi zmianami degeneracyjnymi siatkówki, takimi jak retinitis pigmentosa(niewielka część tych pacjentów ma genetycznie uwarunkowane nieprawidłowości fosfodiesterazy siatkówki). Stosowanie sildenafilu u tych pacjentów jest przeciwwskazane. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.