"PENIGRA" WZMOCNI POTENCJAŁ WROCŁAWSKIEJ DRUŻYNY ŻUŻLOWEJ

2005-12-19

"Penigra", produkowana przez HASCO-LEK, została sponsorem Jasona Crumpa, który zasili drużynę żużlową Atlas Wrocław w sezonie sportowym 2006. Podczas konferencji prasowej 19 grudnia 2005 roku w Hotelu Tumskim została podpisana umowa w tej sprawie, sygnowana przez prezesa HASCO-LEK Stanisława Hana oraz szefa Wrocławskiego Towarzystwa Sportowego Andrzeja Kuchara.

Jason Crump entuzjastycznie przyjął fakt, że będzie występował w barwach „Penigry”. Nie miał żadnych zahamowań, że jest to lek na wzmocnienie potencji u mężczyzn. - Drużynie potrzebny był dobry zawodnik. Wierzę, że tak jak „Penigra” wzmacnia męską siłę, tak potencjał Jasona Crumpa wzmocni wrocławską ekipę żużlową – powiedział podczas konferencji prezes Stanisław Han.

Szef WTS-u podkreślał, że sprowadzenie tak utytułowanego zawodnika nie byłoby możliwe bez wsparcia sponsora. Dzięki temu kontraktowi speedway zyska nie tylko nowego zawodnika, ale także kolejnych kibiców. Pracownicy HASCO-LEK, a jest ich obecnie już ponad 400, będą śledzić, jak radzi sobie na torze ich żużlowiec. Przedsiębiorstwo od początku istnienia, czyli od ponad 20 lat, jest firmą zakorzenioną we Wrocławiu i zawsze priorytetem były dla niej przedsięwzięcia organizowane w tym mieście. Od wielu lat wspiera imprezy i kluby sportowe. Teraz będzie to speedway, dyscyplina pozbawiona agresji, a jednocześnie niezmiernie widowiskowa i emocjonująca. Podczas zawodów na trybunach panuje zdrowa atmosfera, a na torze zdrowa konkurencja. Sport to zdrowie, a HASCO-LEK, jako firma farmaceutyczna, dba właśnie o tę sferę życia.

Jason Crump w polskiej lidze żużlowej jeździ od 1994 roku. Jest Australijczykiem, ma 30 lat. We wrocławskiej ekipie występował już w 1995 i 1999 roku. Przez ostatnie trzy sezony był reprezentantem Apatora Toruń. Rok temu zdobył indywidualne mistrzostwo świata, a obecnie jest wicemistrzem.

Ambicją HASCO-LEK jest, aby także „Penigra” została uznana za mistrzowski produkt na światowym poziomie. Preparat jest przeznaczony dla mężczyzn cierpiących na łagodne i umiarkowane problemy z erekcją oraz odczuwających zaburzenia popędu płciowego. Działa nieco inaczej niż istniejące już zagraniczne preparaty, gdyż wpływa najpierw na sferę psychiczną, a dopiero w konsekwencji na fizyczną. „Penigra” trafiła do aptek w 2004 roku. Jest dostępna bez recepty.