Polscy Czempioni w sieci

2012-03-29

Pod adresem www.polskiczempion.pl internauci znajdą podstawowe informacje o programie i wiadomości o sukcesach polskich firm za granicą. Powstaje także baza wiedzy dla firm zainteresowanych globalizacją swojej działalności.

W serwisie www znalazły się również sylwetki uczestników programu i dział z ofertami pracy. Jednym z celów strony jest popularyzowanie wiedzy o polskich firmach inwestujących za granicą.
W pilotażowym programie bierze udział 11 firm mających swoje centrale we Wrocławiu: AB, Clarena, Hasco-Lek, Koelner, Kruk, Impel, REC Global, Selena, TelForceOne, Toya oraz Xantus.

- Zależy nam na upowszechnieniu wiedzy o międzynarodowych sukcesach wrocławskich firm - mówi Dariusz Ostrowski, Prezes Zarządu Agencji Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej – jednego z inicjatorów programu Polski Czempion. - Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że coraz więcej polskich firm doskonale radzi sobie nie tylko na rynkach Europy Środkowej, ale również na innych kontynentach. Z kolei młodym ludziom pokazujemy, że mogą rozwijać swoje pasje i karierę w globalnych firmach z centralą we Wrocławiu podobnie jak robią to
w IBM, Credit Suisse czy Google – dodaje.
dodaje.

Historie sukcesu polskich firm to jeden z bardziej wyeksponowanych elementów serwisu www.polskiczempion.pl. Każda z nich może być inspiracją dla kolejnych firm poszukujących globalnej wizji i zainteresowanych stworzeniem własnej strategii wejścia na zagraniczne rynki. - Chcemy żeby program Polski Czempion wyznaczał nowe standardy w promocji
i wspieraniu polskich firm o międzynarodowym zasięgu. Jesteśmy otwarci na współpracę
z innymi miastami, które planują uruchomienie podobnych programów u siebie – deklaruje Dariusz Ostrowski.

O programie:
Program Polski Czempion realizowany jest na zlecenie Miasta Wrocławia przez Agencję Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej we współpracy z Ministerstwem Gospodarki i Polską Agencją Informacji i Inwestycji Zagranicznych.

Więcej informacji na stronie www.polskiczempion.pl

Więcej informacji:
Dariusz Ostrowski – Prezes Zarządu ARAW S.A. – tel. 71 78 353 10, e-mail: araw@araw.pl