Poznaliśmy Najlepszego Lekarza i Najlepszego Farmaceutę w Maratonie.

2011-09-15

29. Hasco-Lek Wrocław Maraton odbył się 11 września 2011 roku na Stadionie Olimpijskim we Wrocławiu. Głównym sponsorem przedsięwzięcia zostało Przedsiębiorstwo Produkcji Farmaceutycznej Hasco-Lek S.A. ze stolicy Dolnego Śląska. Niedziela okazała się prawdziwym świętem biegania! W Maratonie wzięła udział rekordowa liczba uczestników – ponad 3000.

Już po raz trzeci, w ramach 29. Hasco-Lek Wrocław Maratonu, nagrodzeni zostali lekarze i farmaceuci, którzy ukończyli maratoński dystans. Pomimo temperatury chwilami dochodzącej do 30 st. Celcjusza większość zawodników, w tym kilkunastu lekarzy i farmaceutów, z powodzeniem ukończyło bieg.

Wśród lekarzy I miejsce zajął Paweł Paliga z czasem 3:25:57, jako drugi na mecie pojawił się Piotr Kwiatuszewski (3:28:42), trzeci był Marcin Jakubowski (3:28:53). W kategorii „Najleszy Farmaceuta” najszybciej maratoński dystans pokonał Rafał Błaszczyk z czasem 2:51:18, II miejsce zajął Tomasz Pawlikowski (3:14:42), ostatni na podium stanął Sławomir Kurkiewicz (3:21:08). Zwycięscy zostali obdarowani cennymi nagrodami: netbookami, odtwarzaczami DVD oraz MP4.

Prócz imprezy głównej, 29. Hasco-Lek Wrocław Maratonu, zorganizowany został także Bieg Rodzinny Natur Kaps Mila Olimpijska, sponsorowany przez suplementy diety z serii Natur Kaps. Dystans 1609 m ukończyło 3 000 uczestników. Ważną cechą tych zawodów był brak rywalizacji i klasyfikacji. Zwycięzcą był każdy! Tytularny sponsor ufundował dla wszystkich zawodników atrakcyjne pakiety, w skład których weszły m.in. produkty Natur Kaps. Dorośli otrzymali także matę do siedzenia, a najmłodsi miśki-przytulanki.

29. Hasco-Lek Wrocław Maraton upłynął w duchu sportowych emocji i wspaniałej zabawy. Organizatorzy zafundowali wszystkim przybyłym gościom niezapomniane wrażenia. Z niecierpliwością czekamy na następy, rocznicowy już wrocławski Maraton.