PPF Hasco-Lek S.A. podwójnie nagrodzony

2011-01-28

PPF Hasco-Lek S.A., dbający o jakość i rzetelność prowadzonego biznesu oraz od lat wspierający wrocławski sport, otrzymał 26 stycznia dwie nagrody: certyfikat Solidna Firma oraz nagrodę dla Sponsorów Wrocławskiego Sportu 2010.

Solidna Firma 2010

Program Gospodarczo-Konsumencki Solidna Firma weryfikuje i promuje przedsiębiorstwa, które o rodzimej gospodarce myślą szerzej niż przez pryzmat własnego zysku. Kandydaci ubiegający się o certyfikat przechodzą wnikliwą kontrolę, w której głównym kryterium jest ocena terminowości rozliczeń z pracownikami, kontrahentami oraz instytucjami takimi jak ZUS i US. Hasco-Lek już po raz 7 z rzędu przeszło pozytywnie weryfikację i zostało uznane za Solidną Firmę. Certyfikat wręczony został, przez kapitułę konkursu oraz zaproszonych gości, w sali kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego.
Solidna Firma 2010, podobnie jak otrzymana w styczniu 2011 roku nagroda Przedsiębiorstwo Fair Play, gwarantuje klientom i kontrahentom obsługę na najwyższym poziomie i świadczy o rzetelnym prowadzeniu biznesu.

Sponsor Wrocławskiego Sportu 2010

Z rąk Prezydenta Wrocławia, Rafała Dutkiewicza, pamiątkową paterę dla firm wspierających wrocławski sport, odebrała w imieniu Zarządu spółki, Marzena Siemińska, dyrektor Pionu Handlowego PPF Hasco-Lek S.A.. Przedsiębiorstwo w 2010 roku zaangażowało się, już po raz drugi, w promocję trzeciej największej imprezy biegowej w Polsce – Hasco-Lek Wrocław Maratonu . Zeszłoroczna edycja odbyła się dokładnie 2500 lat po historycznej bitwie pod Maratonem. W biegu uczestniczyło ponad 2000 biegaczy. Imprezie dodatkowo towarzyszył bieg rodzinny Natur Kaps Mila Olimpijska, w którym udziału wzięło ponad 2000 osób.
W 2011 roku Hasco-Lek po raz kolejny będzie tytularnym sponsorem imprezy, która odbędzie się 11 września.