PPF Hasco-Lek S.A. Przedsiębiorstwem Fair Play

2010-12-22

PPF Hasco-Lek S.A. zostało wyróżnione, 7. raz z rzędu, certyfikatem „Przedsiębiorstwo Fair Play”. Nagroda została wręczona 17 grudnia, podczas uroczystej gali, która odbyła się w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. W imieniu Zarządu nagrodę – Złoty Laur – odebrała Małgorzata Han-Marek.

Celem programu „Przedsiębiorstwo Fair Play” jest promowanie etyki w działalności gospodarczej rozumianej jako zespół norm rzetelnego postępowania we wzajemnych relacjach przedsiębiorców z klientami, kontrahentami , pracownikami, wspólnikami, społecznością lokalną, a także władzą lokalną i państwową. - Certyfikat „Przedsiębiorstwo Fair Play” to potwierdzenie, że w Hasco-Lek skutecznie budujemy pozycję rynkową, będąc jednocześnie wiarygodnym i rzetelnym partnerem we współpracy. Certyfikat traktujemy jako potwierdzenie pozytywnego wizerunku Hasco-Lek wśród klientów i kontrahentów, z którymi współpracujemy. Aby go otrzymać firma musiała wykazać się szeregiem dokumentów świadczących o uczciwości i przejrzystości funkcjonowania, m.in. musieliśmy przedstawić dane dotyczące: terminowych płatności, zobowiązań wobec Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Urzędu Skarbowego, Inspekcji Pracy i działań z zakresu BHP. – mówi Stanisław Han, prezes PPF Hasco-Lek S.A.