PPF Hasco-Lek S.A. wyróżnione w rankingu Gazel Biznesu

2013-02-15

Już po raz kolejny PPF Hasco-Lek S.A. znalazło się wśród firm wyróżnionych w rankingu Gazele Biznesu 2012. Dyplomy zostały wręczone 12 lutego podczas uroczystej gali zorganizowanej we wrocławskiej Hali Stulecia.

Do tegorocznej, 13 edycji konkursu, zakwalifikowano 4342 firmy. Aż 382 pochodzą z Dolnego Śląska i zasłużyły na wyróżnienie.

W każdej edycji rankingu badane są wyniki firmy za pełne trzy poprzedzające lata. W bieżącej edycji weryfikowano wyniki osiągnięte w okresie 2009-2010-2011.

Ranking Gazele Biznesu — to ranking najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm. I edycja rankingu Gazele Biznesu odbyła się w 2000 roku. Rankingi Gazele Biznesu sporządzane są co roku przez dzienniki ekonomiczne należące do szwedzkiej grupy Bonnier Press Group. Oprócz „Pulsu Biznesu” zestawienia takie opracowują jego siostrzane dzienniki ze Szwecji, Danii, Austrii, Łotwy, Rosji, Estonii i Słowenii. Kryteria wyboru Gazel są w poszczególnych krajach dostosowane do lokalnych warunków gospodarczych, ale cel wszędzie jest ten sam: promowanie małej i średniej przedsiębiorczości.