Problemy ze snem? Weź Valused Noc Plus!

2019-11-15

Dorosły człowiek, aby zregenerować swój organizm i czuć się wypoczętym kolejnego dnia, powinien przesypiać minimum 7 godzin na dobę. Co zrobić, gdy stres i gonitwa myśli nie pozwalają spokojnie zasnąć? Rozwiązaniem jest poprawiający jakość i długość snu Valused Noc Plus. Od 15 listopada w największych stacjach telewizyjnych emitowana jest nowa kampania reklamowa produktu Hasco-Lek.

Kolejnego dnia masz ważne spotkanie? Próbujesz zasnąć, jednak co chwilę wybudzasz się i nerwowo zerkasz na zegarek? Bezsenność to stale rosnący problem. Badania wskazują, że kłopoty ze snem dotykają już co drugiego Polaka. Uczeni dowodzą także, że większe trudności z zasypianiem mają kobiety.1 Hasco-Lek wprowadził na polski rynek Valused Noc Plus, który pomaga spać spokojnie oraz budzić się wypoczętym następnego dnia.

Od 15 listopada na antenach m.in. TVP 1, TVP 2, TVN, Polsat i stacjach tematycznych emitowana jest pierwsza reklama produktu Valused Noc Plus.

Valused Noc Plus to bezpieczny lek ziołowy bez recepty który dzięki sile naturalnych składników - waleriany, passiflory i chmielu– nie uzależnia2 i posiada potrójne działanie – wycisza i odpręża3, ułatwia i przyspiesza zasypianie4 oraz zmniejsza liczbę nocnych wybudzeń5 a tym samym poprawiają jakość snu. Produkt skierowany jest do osób powyżej 12 roku życia, mających trudności z zasypianiem na tle nerwowym.6

Valused Noc Plus znajdziecie na aptecznych półkach w wygodnej formie tabletek powlekanych.

VALUSED NOC PLUS, 154 mg + 34,75 mg + 20 mg, tabletki powlekane. Skład jakościowy i ilościowy: 1 tabletka zawiera: 154 mg wyciągu suchego wodno-alkoholowego z Valeriana officinalis L. sl., radix (korzeń kozłka lekarskiego) (DER: 3-5:1), rozpuszczalnik ekstrakcyjny: etanol 60% (V/V); 34,75 mg wyciągu suchego z Humulus lupulus L., flos (szyszka chmielu) (DER: 4-6:1), rozpuszczalnik ekstrakcyjny: metanol 30% (V/V); 20 mg wyciągu suchego z Passiflora incarnata L., herba (ziele męczennicy) (DER: 4-6,5:1), rozpuszczalnik ekstrakcyjny: etanol 60% (V/V). Postać farmaceutyczna: tabletki powlekane. Wskazania do stosowania: Tradycyjny produkt leczniczy roślinny do stosowania: w okresowych trudnościach w zasypianiu na tle nerwowym; jako środek łagodzący objawy napięcia nerwowego wywołanego stresem. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancje czynne lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Podmiot odpowiedzialny: „PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK” S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242 E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

1. Raport z wielopoziomowego badania "World Sleep Day 2019", przeprowadzonego przez agencję YouGov plc.

2. G. Nowak: Surowce roślinne o działaniu przeciwlękowym i antydepresyjnym. Herba Polonica, vol. 55 no 1, 2009

3. The ABC Clinical Guide to Herbs, 2003: Valeriana officinalis L. (syn. V. exaltata J. C. Mikan) Clinical Overview, pp. 351–364.

4. K. Shinomiya et al.: Effects of Valerian Extract on the Sleep-wake Cycle in Sleep-disturbed Rats. Acta Med. Okayama, 2005 Vol.59, No. 3, pp. 89–92

5. http://www.aptekamedia.pl/files/UserFiles/file/2014/11/Fitoterapia%20zaburze%C5%84%20snu.pdf; data dostępu 25.02.2019

6. Chpl  Valused Noc Plus