Sportowy weekend w Grodzisku Wielkopolskim!

2019-06-11

Żar lejący się z nieba oraz bardzo wymagająca trasa nie przeszkodziły tysiącom biegaczy, którzy rywalizowali w weekendowym Półmaratonie Słowaka w Grodzisku Wielkopolskim. Zarówno 8 jak i 9 czerwca sportowców wsparła firma Hasco-Lek, która od 35-lat kompleksowo dba o zdrowie i komfort życia Polaków, produkując nie tylko leki i suplementy diety, ale również inwestując w rozwój sportu.

Za nami dwa dni pełne sportowych emocji w Grodzisku Wielkopolskim! Pierwszego dnia na starcie III Hasco-Lek Grodziskiego Mini Półmaratonu stawiło się aż 600 najmłodszych sportowców, którzy w atmosferze dobrej zabawy rywalizowali o miejsca na podium. Partnerem wydarzenia była marka Juvit, a uczestnikom biegu i kibicom czas umilali Miś Juviś i Juvitozaur. Na najmłodszych, prócz medali, na mecie czekała niespodzianka – specjalne upominki, które otrzymały z rąk Juvitozaura.

Impreza, którą organizujemy już trzeci rok ma za zadanie wychować najmłodszych biegaczy. Mamy nadzieję, że kiedy dorosną, staną się biegaczami dużego półmaratonu. Cieszymy się, że już po raz drugi firma Hasco-Lek wesparła imprezy biegowe w Grodzisku Wielkopolskim. Dzięki nim, możemy zachęcać młodych biegaczy – mówi Piotr Hojan, Burmistrz Grodziska Wielkopolskiego.

Niedzielny Półmaraton Słowaka przyciągnął ponad 3 tysiące biegaczy z całej Polski! Pomimo bardzo wysokiej temperatury, wszyscy dzielnie walczyli o dotarcie do mety, w nagrodę otrzymując przepiękny medal - koronę.  Partnerem strategicznym tego prestiżowego półmaratonu, również była firma Hasco-Lek.

Chcemy zachęcać Polaków do aktywności fizycznej, bo wiemy jak ważną rolę pełni ona w naszym życiu. Półmaraton w Grodzisku Wielkopolskim jest jednym z takich wydarzeń, w które jesteśmy mocno zaangażowani. Wydarzenie to dzięki organizatorom, mieszkańcom i uczestnikom jest niezwykle klimatyczne. – podkreśla Stanisław Han, Prezes Hasco-Lek.