Spotkajmy się w hotelu Haston! Wrocławskie Forum Kobiet już w poniedziałek.

2019-06-14

Blisko 300 uczestniczek i uczestników, panele dyskusyjne oraz kilka godzin dyskusji z udziałem przedstawicielek i przedstawicieli biznesu, mediów, instytucji publicznych i organizacji pozarządowych. W poniedziałek 17 czerwca w Hotelu Haston odbędzie się VII edycja Wrocławskiego Forum Kobiet. Organizatorem wydarzenia jest Zachodnia Izba Gospodarcza.

„Kobieta świadoma siebie, odpowiedzialna” – pod tym hasłem odbywać się będzie tegoroczna, siódma już edycja Wrocławskiego Forum Kobiet. W programie VII Wrocławskiego Forum Kobiet znalazły się wykłady dotyczące m.in. odpowiedzialnego biznesu, innowacyjności, medycyny przyszłości, prawa oraz tego, jak dbać o swoje ciało i duszę, aby zachować zdrowie i dobre samopoczucie. Hasco-Lek, które w tym roku świętuje jubileusz 35-lecia działalności, jest głównym patronem WFK. Partnerami wydarzenia są także Haston City Hotel oraz należący do Grupy Hasco, jeden z najnowocześniejszych szpitali rehabilitacyjno-ortopedycznych, Vratislavia Media.

Jestem wdzięczna organizatorom za zaproszenie do współpracy przy tym wydarzeniu aż 3 spółek należących do Grupy Hasco.. Tymbardziej, że w tym roku świętujemy jubileusz 35-lecia działalności spółki Hasco-Lek S.A., o której z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że jest jedną z najprężniej rozwijających się firm farmaceutycznych w Polsce. Firmą w 100 % z Polskim kapitałem, firmą rodzinną, firmą będącą jednym z największych pracodawców w naszym regionie, firmą, która od lat realizuje coraz śmielsze projekty z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. – podkreśla Agnieszka Han, Wiceprezes Zarządu Hasco-Lek. Szczególnie w kontekście naszego udziału w ramach Wrocławskiego Forum Kobiet należy podkreślić, że Hasco-Lek od wielu lat burzy mit „szklanego sufitu”. W 61% nasze przedsiębiorstwo tworzą i rozwijają właśnie kobiety. Proporcja ta ma też odzwierciedlenie w kadrze menedżerskiej i zarządczej. – dodaje.

W drugim panelu „Medycyna przyszłości czyli nowoczesne wynalazki ratujące ludzkie życie” wezmą udział m.in. przedstawiciele spółek z Grupy Hasco: Marzena Siemińska, dyrektor marketingu i zarządzania rynkiem w PPF Hasco-Lek S.A. oraz dr n. kf. Piotr Dominiak, dyrektor ds. fizjoterapii w Vratislavia Medica szpital im. Św. Jana Pawła II  we Wrocławiu. Gośćmi specjalnymi spotkania będą stylistka Malwina Wędzikowska, aktor telewizyjny i teatralny Szymon Bobrowski i Paweł Deląg, a także redaktor Business Insider Polska Łukasz Grass. Spotkanie poprowadzi prezenterka telewizyjna Beata Tadla. Udział w forum jest bezpłatny. Szczegółowe informacje  na stronie www.WroBiznes.pl/wroclawskie-forum-kobiet

Jak zarejestrować się na Wrocławskie Forum Kobiet?
- Wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy, dostępny pod adresem: http://bit.ly/2Qnz10Z.

Marzena Siemińska, dyrektor marketingu i zarządzania rynkiem, wiceprezes Zarządu CF Hasco-Lek Sp. z o.o., członek Zarzadu Mediceo Mediceo Pharma Sp. z o.o.. Absolwentka Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, gdzie ukończyła studia na kierunku Ekonomika i organizacja przedsiębiorstw przemysłowych. Ukończyła również Stypendium zagraniczne Bayer AG - Carl Duisberg Gesellschaft oraz Menadżerskie Studium Podyplomowe AE Wrocław.

W Hasco-Lek od ponad 10 lat odpowiada przede wszystkim za opracowanie, wdrożenie i realizację strategii marketingowych, zarządzanie produktami, analizy rynku i kampanie reklamowe. Koordynuje też prace związane z realizacją strategii handlowej we wszystkich kanałach dystrybucji: medyczny, apteczny, FMCG. Prywatnie miłośniczka jogi i biegania oraz pasjonatka ogrodnictwa i architektury krajobrazu.

Dr n. kf. Piotr Dominiak, dyrektor ds. fizjoterapii szpitala Vratislavia Medica, specjalista fizjoterapii specjalizujący się głównie w leczeniu zmian czynnościowych narządu ruchu, następstw urazów i zespołów przeciążeniowych oraz pacjentów po leczeniu operacyjnym, z zastosowaniem technik terapii manualnej, w szczególności technik leczenia dystorsji powięziowych zgodnie z koncepcją Typaldos’a. Zajmował się również diagnostyką i terapią neurokinezjologiczną, fizjoterapią pediatryczną, leczeniem toksyną botulinową w mózgowym porażeniu dziecięcym oraz prowadził badania naukowe głównie na temat rozwoju psychomotorycznego dzieci i niemowląt z różnymi jednostkami chorobowymi. Opracował standardy fizjoterapii niemowląt i noworodków z wadami wrodzonymi serca. W 1999 otrzymał stopień naukowy doktora nauk o kulturze fizycznej w zakresie fizjoterapii. W 2001 roku otrzymał tytuł specjalisty rehabilitacji ruchowej (fizjoterapii) II stopnia z wyróżnieniem. Wieloletni adiunkt Katedry Fizjoterapii w Dysfunkcjach Narządu Ruchu Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu. Docent Wyższej Szkoły Humanistycznej na kierunku fizjoterapia. Wykładowca Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, Wyższej Szkoły Fizjoterapii we Wrocławiu oraz Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania „Copernicus” na kierunku fizjoterapia. Ukończył szkolenia z zakresu terapii manualnej wg różnych koncepcji, m.in. Mulligan’a, Ackermann’a, manipulacji krótkodźwigniowych wg Hartmann’a, jak również szkolenia z zakresu suchego igłowania i hakowania. Posiada międzynarodowy certyfikat Master of Chiropractic Ackermann Instytut Stockholm. Licencjonowany terapeuta metody FDM wg Typaldos’a. Członek European Fascial Distortion Model Association (EFDMA) oraz Kinesiology Taping Association Japan. W szpitalu Vratislavia Medica odpowiada za organizację, rozwój i nadzór nad procedurami fizjoterapeutycznymi, jak również współpracę z instytucjami w zakresie prowadzenia szkoleń, wdrażania nowych procedur i projektów z zakresu fizjoterapii.