#StopWrednejOpryszczce – już od lipca rusza nowa kampania marki Hascovir

2019-07-01

1 lipca wystartowała nowa kampania reklamowa produktów marki Hascovir, którą zainaugurowała reklama telewizyjna Hascovir Lipożel, jedynego na polskim rynku produktu z acyklowirem w postaci żelu.

Marka Hascovir uzyskała nagrodę w postaci złotego Lauru Konsumenta 2019 dla produktów OTC

Reklama Hascovir Lipożel prezentuje doskonale znaną z życia sytuację, w której znalazły się dwie przyjaciółki. Jedna z nich, przed wieczorną kolacją, zwierza się z problemu walki z tzw. „zimnem” na ustach i niedyskretnego, białego śladu, po stosowaniu kremu na opryszczkę. Druga rekomenduje jej sprawdzony przez nią, bezbarwny Hascovir Lipożel, który umożliwia dyskretne leczenie opryszczki.

Przekaz wzmocniony został o istotne wyróżniki produktu, który nie zostawia białych śladów*, nawilża i chłodzi**, a także łagodzi swędzenie i pieczenie**.

Kampania reklamowa od początku lipca emitowana jest na ogólnopolskich i tematycznych antenach TVN, TVP i Polsat.  Kreację kampanii przygotowała agencja JUST, produkcją spotu zajęło się studio Film Produkcja, natomiast za zakup mediów odpowiada Havas Media.

Hascovir LIPOŻEL, 50 mg/g, żel. Skład: 1 g żelu zawiera 50 mg acyklowiru (Aciclovirum). Postać farmaceutyczna: żel. Wskazania do stosowania: Leczenie opryszczki wargowej (tzw. zimno) i zmian opryszczkowych twarzy. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na acyklowir, walacyklowir lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie.

*Dzięki liposomowej formulacji po aplikacji na skórę szybko się wchłania i nie zostawia białego śladu

**A. Lesiak, J. Narbutt: Kompleksowe leczenie opryszczki wargowej. Forum Dermatologicum, 2017, tom3, nr 4, 147-151

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.