Survival Race by Fortiven Activ Gel za nami!

2018-09-13

W weekend 1 i 2 września, na Morskim Oku we Wrocławiu, obyła się V edycja miejskiego biegu z przeszkodami. Tegorocznym Sirvivalowcom towarzyszyła firma Hasco-Lek oraz Fortiven Activ Gel jako sponsor tytularny.

Blisko 6 tysięcy biegaczy pokonało trudną i wymagającą trasę biegu Survival Race by Fortiven Activ Gel, na której pojawiło się dziesiątki przeszkód, w tym trzy dedykowane marce Fortiven. Ta najtrudniejsza i najbardziej wymagająca – Quater Pipe, spędzała sen z powiek nawet doświadczonym Survivalowcom. Wdrapanie się na kilkumetrową ściankę wymagało od uczestników zawodów nie lada sprytu oraz ogromnej siły. Ci, którym się udało, otrzymywali ogromne brawa od zgromadzonej naokoło publiczności.

Kolejna przeszkoda pod wdzięczną nazwą „Kraina Lodu” mroziła krew w żyłach nawet najtrwalszym zawodnikom. Z krótkiej ślizgawki uczestnicy wpadali wprost do ogromnego kontenera pełnego lodu.  Zimna woda nikogo nie zaskoczyła, wszak wiadomo, że żel Fortiven ma działanie chłodzące. Dalej wcale nie było prościej. W „Water Prision” Survivalowcy znów musieli się skąpać. Tym razem organizatorzy zmusili ich do czołgania w wodzie i błocie.

Gdy już udało się pokonać wszystkie trudności, na mecie czekała nagroda – medal oraz zimny napój dla ochłody. Po biegu zawodnicy mogli skorzystać z konsultacji fizjoterapeutycznej specjalistów z Vratislavia Medica oraz posmarować opuchnięte i posiniaczone nogi Fortivenem Activ Gel.

W biegu dziecięcym wzięło udział około 2500 maluchów dlatego Hasco-Lek przygotował też coś dla najmłodszych – setki balonów, po które ustawiały się ogromne kolejki.

Przed użyciem zapoznaj się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu leczniczego, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

FORTIVEN ACTIV GEL, 2400 j.m./g, żel. Skład: 1 gram żelu zawiera 2400 j.m. heparyny sodowej (Heparinum natricum). Postać farmaceutyczna: żel. Wskazania do stosowania: Miejscowe leczenie wspomagające: chorób żył powierzchownych – zakrzepowego zapalenia żył, żylaków kończyn dolnych; obrzęków, stłuczeń, krwiaków podskórnych. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na heparynę sodową lub którąkolwiek substancję pomocniczą. Nie stosować na otwarte, krwawiące i sączące się rany, błony śluzowe i okolice oczu, zmiany skórne niewiadomego pochodzenia, zakażoną skórę. Podmiot odpowiedzialny: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCJI FARMACEUTYCZNEJ HASCO-LEK S.A. 51-131 Wrocław, ul. Żmigrodzka 242E. Przed zastosowaniem należy zapoznać się z zatwierdzoną charakterystyką preparatu. Dalsze informacje dostępne na życzenie