Treningi małych maratończyków – zapraszamy do parku Wschodniego!

2012-08-24

Bieg rodzinny Natur Kaps Mila Olimpijska od zawsze towarzyszy Hasco-Lek Wrocław Maratonowi. W tym roku PPF Hasco-Lek S.A. postanowiło zorganizować treningi dla najmłodszych uczestników zmagań maratońskich. Prowadzą je trenerzy ze Stowarzyszenia Pro-Run.

Mali maratończycy biegali już w parku Południowym i Grabiszyńskim. W najbliższą sobotę zapraszamy dzieciaki w wieku od 4 do 10 lat razem z rodzicami do parku Wschodniego – spotkamy się przy wjeździe do parku. Tam instruktorzy Pro-Run rozpoczną godzinny trening dla najmłodszych maratończyków. Wstęp jest wolny, ale trzeba się spieszyć. Grupa może liczyć tylko 30 dzieci. Trzeba być również punktualnym – zapisy rozpoczynają się o 10.30, listę dzieci zamykamy o 10.50, a godzinny trening rozpoczynamy o 11.00.

Wszyscy uczestnicy muszą przyjść z rodzicami i przynieść oświadczenie od opiekuna prawnego. Dokument można pobrać ze strony internetowej www.pro-run.pl. Tam też znajduje się regulamin treningu. Jeśli okaże się, że rodzice zapomnieli przynieść formularz, na miejscu będzie można również wypełnić i zostawić oświadczenie.
PPF Hasco-Lek S.A. przygotowało miłe upominki dla wszystkich małych maratończyków.
Relacje z poprzednich treningów można zobaczyć na stronie internetowej Stowarzyszenia Pro-Run:

Natur Kaps Mila Olimpiska - co warto wiedzieć:

Termin i miejsce: 16 września 2012 r., Stadion Olimpijski we Wrocławiu

Start: godz. 9.15

Dystans: 1609 m (1 mila)

Warunki uczestnictwa: uczestnikiem biegu może zostać każda osoba, bez względu na wiek i płeć. Warunkiem udziału jest zgłoszenie uczestnictwa do biura biegu Natur Kaps Mila Olimpijska osobiście oraz przedstawienie aktualnego badania lekarskiego dopuszczającego do udziału w biegach długich lub podpisanie oświadczenia stwierdzającego uczestnictwo w biegu na własną odpowiedzialność (w przypadku osób niepełnoletnich - wyrażenie zgody przez prawnego opiekuna).

Zgłoszenia przyjmowane są w biurze zawodów przy al. Paderewskiego 35 we Wrocławiu (pomieszczenie pod główną trybuną Stadionu Olimpijskiego) w następujących terminach:
14.09.2012 w godz. 9.00-22.00
15.09.2012 w godz. 9.00-22.00