TRZY RAZY FAIR PLAY

2005-12-20

HASCO-LEK zostało nagrodzone Złotym Certyfikatem w programie promocji kultury biznesu Przedsiębiorstwo Fair Play 2005. To już trzecie z rzędu wyróżnienie, jakie firma otrzymała w tym konkursie.

Firmy startujące w programie muszą udokumentować, że regularnie rozliczają się z kontrahentami, terminowo wypłacają wynagrodzenia pracownikom oraz nie mają zaległości finansowych wobec urzędów i banków. Istotnym kryterium jest też wrażliwość społeczna przedsiębiorstw, wyrażona poprzez pomoc charytatywną udzieloną instytucjom i osobom prywatnym. HASCO-LEK bez problemów sprostało wszystkim tym wymaganiom. Tytuł Przedsiębiorstwo Fair Play stanowi dla HASCO-LEK uhonorowanie ponad 20 lat starań o wizerunek uczciwego i wiarygodnego partnera w kontaktach handlowych.

Organizatorami programu, będącego podsumowaniem roku w polskiej gospodarce, jest Krajowa Izba Gospodarcza oraz Instytut Badań nad Demokracją i Przedsiębiorstwem Prywatnym. Nagrody wręczono 16 grudnia podczas uroczystej gali w stołecznej Sali Kongresowej. Była to ósma edycja konkursu.