Ulgix trawienie otrzymał Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku.

2011-10-03

Ulgix trawienie - nowy suplement diety firmy PPF Hasco-Lek S.A. - otrzymał godło Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku.

Przyznanie marce Lauru Konsumenta 2011 Odkrycie Roku w Ogólnopolskim Plebiscycie Popularności Produktów i Usług pozwala na zajęcie przez nią szczególnie wybitnej pozycji wśród konkurencji.

Godło Laur Konsumenta 2011 Odkrycie Roku dla Ulgix trawienie to gwarancja wyboru tego, co najlepsze. Preparat jako jedyny działa na „syndrom leniwego trawienia”, uczucia kłucia, dyskomfortu, spowodowanego ciężkostrawnym  posiłkiem – mówi Katarzyna Szumilak, Product Manager.

Składniki zawarte w Ulgix trawienie wpływają korzystnie na funkcje wątroby i żołądka, co kompleksowo wspomaga proces trawienia składników pokarmowych: węglowodanów, tłuszczy i białek. Starannie dobrane wyciągi roślinne pomagają zadbać o dobrą kondycję przewodu pokarmowego i minimalizują skutki złych nawyków żywieniowych.
Tabletki  Ulgix Trawienie polecane są do uzupełniania diety w składniki ułatwiające przemianę  głównych substancji pokarmowych takich jak tłuszcze, węglowodany i białka w związki proste, łatwiej przyswajalne dla organizmu.
Ze względu na właściwości składników, preparat korzystnie wpływa na spowolnione procesy trawienne (tzw. „leniwe trawienie”), w szczególności po spożyciu ciężkostrawnych posiłków. Tabletki  posiadają dodatkowo specjalną otoczkę ułatwiającą  połykanie.